Prirodni antibiotik koji ubija i viruse: Sada je pravo vrijeme da ga pripremite

Pixabay

Ovaj je lijek najbolji prirodni antibiotik. Spašava nas od stotine parazita i patogenih mikroflora, a što je najvažnije od gljivičnih bolesti u crijevima. Okus je izuzetno ugodan, a mogu ga koristiti i djeca.

Grejpfrut je voće koje se preporučuje onima koji su izgubili apetit. Ako dvadeset minuta prije obroka pojedete grejpfrut, on će vam omogućiti dobar apetit i još bolju probavu. Sok i sam plod blagotvorno djeluju na gastrointestinalni trakt i pomažu kod bolesti vezanih za probavu.

Pored soka i mesa grejpfruta, kora je također izuzetno korisna i odličan lijek protiv žgaravice i bolova u stomaku.

Naribajte koricu, zatim je dobro osušite i uzimajte jednu čajnu žličicu dnevno, polako je žvačući.

Korisna svojstva grejpa pomažu kod kardiovaskularnih bolesti, a preporuka je da se jede jedan grejpfrut dnevno. Supstance sadržane u pulpi i soku ovog voća smanjuju kolesterol u krvi. Kako biste spriječili srčane bolesti, preporučuje se da jedete ovo voće za doručak i to nekoliko dana tjedno.

Narodni lijek s grejpfrutom

Tinktura: Sjeme grejpfruta i kora se razlikuju od drugih agruma jer sadrže posebnu gorčinu. Ova gorčina, s esencijalnim uljima jest najbolji prirodni antibiotik. Spašavaju nas od stotine parazita i patogenih mikroflora, a što je najvažnije od gljivičnih bolesti u crijevima.

Tinktura se pravi tako što se sjemenke i kora smiksaju, dok se kora sitno isjecka. Stavi se sve u teglu i ulije se rakija preko toga. Ostavi se 10 dana da odstoji na sobnoj temperaturi daleko od sunca.

Ova tinktura se konzumira dva puta dnevno prije obroka. Okus je izuzetno ugodan.

Ovaj lijek mogu koristiti i djeca (u razblaženom obliku, s vodom).

Ljekovito ulje

Kora i sjemenke grejpfruta se ostave u tegli pa se preliju maslinovim uljem.

Stoji na tamnom i hladnom mjestu oko mjesec dana, a kasnije se tim uljem liječe gljivične infekcije noktiju i stopala.

Komentari