POMOĆ U BORBI S PMS-om: Žene, ovih 10 namirnica ublažit će sve neugodne simptome

pixabay.com

Rijetke su žene koje se mogu pohvaliti da simptome PMS-a ne osjećaju, za sve nas ostale Majka priroda priskače u pomoć.

Ti grozni dani u mjesecu nisu bez razloga na takvom glasu, oni sa sobom vuku razdražljivot, nadutost, bolne grudi i prištiće, a u želji za olakšanjem i utjehom često posežemo za pomalo nezdravim namjernicama, piše Index.hr.

Na popisu hrane za utjehu su najčešće čokolada, sladoled i razne grickalice, a zapravo bi se trebali okrenuti nešto zdravijim opcijama. Minerali i vitamini u voću i povrću mogu uvelike pomoći u ublažavanju simptoma, a u nastavku možete pročitati koje će namjernice biti vaš i vjerni saveznici za vrijeme PMS-a.

Sjemenke bundeve

Ako se često žalite na glavobolju za vrijeme PMS-a, magnezij bi mogao pomoći. Pronađite ga u sjemenkama bundeve.

wiki
wiki

Avokado

Bogat omega-3 masnim kiselinama, avokado je odličan za ublažavanje grčeva. Možete ga jesti samog, ubaciti u salatu ili staviti na tost.

handygirl.it
handygirl.it

Jaja

Za borbu protiv PMS-a potrebna nam je energija. Umjesto masnog peciva s čokoladom, pojedite zdrav doručak bogat proteinima. Omlet s povrćem ili sendvič s tvrdo kuhanim jajima dat će vam snagu za cijelo jutro.

flickr.com
flickr.com

Jogurt

Kako bi spriječili nadutost, važna je zdrava crijevna flora. Tu će pomoći probiotici koji se nalaze u jogurtu, a kalcij će olakšati grčeve i osjećaj boli u trbuhu. Još jedan mali trik – uz nekoliko svježih borovnica (s antioksidansima za lijepu kožu), jogurt će postati zdrav i niskokaloričan međuobrok koji će vas spriječiti od prejedanja.

pixabay.com
pixabay.com

Kokice bez soli

Nezasoljene kokice dati će nam osjećaj da jedemo nešto fino i umirujuće, ali s puno manje kalorija od kolača ili čokolade.

pixabay.com
pixabay.com

Losos

Omega-3 masne kiseline pomažu nam da podignemo raspoloženje i smanjimo razinu stresa. Losos je u tome pravi stručnjak!

pixabay.com
pixabay.com

Banana

Banane sadrže melatonin koji nam pomaže da bolje spavamo po noći i koji regulira prirodni ritam tijela.

flickr.com
flickr.com

Špinat i kelj

Zeleno povrće obavezno se mora naći na vašem tanjuru! Hormonalne akne iskaču baš u vrijeme PMS-a, zbog čega se osjećamo još gore i nezadovoljnije u svojoj koži. Povrće puno vitamina A, C i E pomoći će vašoj koži da ostane čista.

flickr.com
flickr.com

Tamna čokolada

Kvalitetna tamna čokolada puna je antioksidansa koji su dobri za tijelo, regulira krvni tlak i povećava osjećaj zadovoljstva. Pomaže nam da se opustimo i daje nam energiju.

flickr.com
flickr.com

 


Komentari