Planirate odlazak frizeru? Evo koje frizure su hit ovoga proljeća

Foto: Facebook

“Ako ste zadovoljni svojom frizurom i cipelama koje nosite, sve ostalo prolazi”, riječi su velike modne ikone Iris Apfel. S obzirom da frizura igra toliko veliku ulogu u ukupnom dojmu, odlučili smo istražiti s kojim frizurama nećete pogriješiti ovog proljeća.

Ovogodišnje proljetne trendove otkrila nam je Jadranka Pezo, vlasnica poznatog zagrebačkog salona Studio Marcela.

Foto: Facebook

Što se tiče dužine kose, trendovi za muškarce su duga, nejednako postepeno ošišana kosa i kratke frizure koje se mogu začešljavati u više smjerova i od njih napraviti “messy” ili “classy” look. Kod žena će pak dominirati lob i bob frizure, ali manje strogi nego prije.

“Lagano prelomljena, razbarušena frizura koja izgleda kao da za nju nije potrebno puno truda bit će “must have”. Ženama koje nisu spremne za takvu drastičnu promjenu preporučujemo dugu i fashion izravnanu kosu ili valove, ali u puno blažim varijantama”, kaže Pezo.

Nadalje, kada je koloristika u pitanju, u trendu ostaju balayage i babylights pramenovi jer su to tehnike koje su se pokazale kao najtraženije. Razlog zbog kojeg te tehnike toliko dugo dominiraju Pezo vidi u prirodnom izgledu kose bez efekta kacige.

“Ono što čini razliku su tonovi. Naši stilisti imaju individualni pristup klijentima što rezultira prilagodbom tonova tenu klijenata”, dodaje.

Preporuke za ‘najluđu noć u životu’

Budući da će uskoro krenuti maturalne večeri, upitali smo što preporučuju našim maturanticama. Naravno savjetuju glamurozniji look zbog same prigode i dress coda, ali formula za savršen look ne postoji,kažu, jer je za savršen look bitno uskladiti frizuru s njihovim haljinama.

Ipak otkrila je neke upute koje bi maturanticama mogle olakšati pri odlučivanju kakvu frizuru žele.

“Frizure koje stilisti savjetuju su podignute punđe jednostavnije i romantičnije izrade koje će odisati elegancijom. Hollywoodski valovi za više glamuroznije haljine biti će idealan izbor. Djevojke jako duge kose mogu se odlučiti za repove koji će staviti naglasak na lice i otvorene dijelove haljine”.

“Mnogo žena se ne zna našminkati onako kako bi glavni aduti njihovog lica bili najljepše istaknuti i nemaju posebne fiksatore i trajniju kvalitetnu šminku koja se treba koristiti za posebne prigode. Zato, ako ste u mogućnosti, šminkanje za važne događaje prepustite profesionalcima. Oni znaju šminkom istaknuti vaše ljepote, a sakriti eventualne nedostatke te znaju prilagoditi boje vašem tenu i odjeći”, dodaje.

Zdrava kosa uvijek je in, složit će se svi. Pezo nam je zato otkrila jedan od najdjelotvornijih tretmana za zdravlje kose.

“Postoji revolucionarni dubinski tretman za kosu BTX optimage koji u sebi sadrži vitamine, minerale, aminokiseline i proteine te ih unosi u srž vlasi. On dubinski liječi i njeguje kosu. Nemojmo zaboraviti da će samo zdrava i nahranjena kosa mamiti poglede i izgledati savršeno. Zdrava kosa kao takva idealna je podloga za mijenjanje boje ili ostvarenja vaših zelja koje su vezane za kosu”, objašnjava dodajući da oni koji žele da im kosa uvijek izgleda zdravo bi trebali ovaj tretman ponavljati svakih dva mjeseca.


Komentari