Pet trikova pomoću kojih možete učinkovito ukloniti mrlje od znoja na majici

Pinterest.com

Vratite odjeći stari sjaj uz pomoć ovih proizvoda iz kućanstva.

S toplijim vremenom dolaze i vječne muke s požutjelim tragovima od znoja na svjetlim košuljama i majicama koje se nikako ne mogu oprati. No, zahvaljujući učinkovitim malim trikovima, takva odjeća ne mora postati nenosiva.

Vratite odjeći stari sjaj uz pomoć ovih proizvoda iz kućanstva.

Soda bikarbona

Pomiješajte četiri žličice sode i četvrtinu šalice vode. Starom četkicom za zube smjesu nanesite na mrlju, malom protrljajte i ostavite sat vremena. Zatim operite u mlakoj vodi i osušite (ali ne na direktnom suncu ili u sušilici). Ponovite još koji put bude li potrebno.

Votka ili ocat

Pomješajte votku ili ocat s vodom, ulijte u bočicu sa sprejem i nanesite na mrlju neposredno prije pranja.

Aspirin

Izmrvite dva do tri aspirina i dodajte mrvicu vode kako bi dobili gustu smjesu. Nanesite je na mrlju i ostavite pet minuta. Pazite na smjesa bude dovoljno vlažna kako se ne bi osušila na tkanini i mrvila, a opet ne toliko da bi kapala. Na kraju odjeću operite normalno, ako ju perete inače.

Bijeli ocat

Uronite mrlju u čisti bijeli ocat i ostavite da djeluje između 15 minuta i pola sata pa ga isperite. Ponovite po potrebi.

Soda bikarbona i ocat

Napravite gustu smjesu soda bikarbone i vode pa nanesite na mrlju koju ste prethodno namočili vodom. Preko toga prelijte žlicu octa i odmah ćete vidjeti reakciju, područje s mrljom će se zapjeniti. Nakon toga ostavite da se osuši pa iščetkajte i stavite prati.


Komentari