PET NAVIKA ZA SAVRŠENU KOŽU: Usvojite ovih nekoliko rituala i blistajte u svakom trenutku

Foto: Pixabay

Kožmetični tretmani nisu sve što je dovoljno za čistu i glatku kožu.

Svi bismo mi željeli besprijekoran ten i savršenu, glatku kožu, uz ovih pet rituala to je i moguće.

Jutarnje i večernje čišćenje

pixabay.com
pixabay.com

Ovo je definitivno prvi i najvažniji preduvjet za postizanje čistog tena. Ako ne znate za koji proizvod se odlučiti, micelarna voda i neki blagi gel juvijek je dobar izbor.

Pijte više vode

flickr.com
flickr.com

Ako nemate naviku redovito hidratizirati tijelo, počnite jer ćete brzo vidjeti razliku na svojoj koži. Na tržištu čak postoje ‘pametne’ bočice vode koje vas svako malo podsjećaju da uzmete gutljaj vode.

Masirajte lice

wiki
wiki

Znate li kako se bore mogu učinkovito odgoditi? Upravo svakodnevnom masažom lica. Nakon večernjeg čišćenja poprskajte lice tonikom i odmah na njega nanesite neko prirodno ulje poput koštica marelice. Dok se ulje upija, laganim pokretima prstiju masirajte kožu: na čelu prema vanjskim stranama (kao da ju rastežete), na obrazima prema gore, isprod brade prema dolje te na vratu prema gore. Masaža ne mora trajati dugo, dovoljne su čak dvije minute za odlične rezultate.

Uzimajte riblje ulje

wiki
wiki

Ovo ulje često je pakirano u praktične kapsule te osim na kožu djeluje i blagotvorno na cijelo tijelo, pogotovo srce i mozak. Hidratizira kožu iznutra te smanjuje razne upale.

Probajte retinol

pixabay.com
pixabay.com

Retinol je oblik vitamina A koji je prvo rješenje kada se radi o prevenciji bora, a djeluje i na akne. Međutim, često može isušivati kožu pa se prije korištenja proizvoda s retinolom posavjetujte s dermatologom ili ljekarnikom.


Komentari