Pet ljekovitih biljaka koje će vam sačuvati zdravlje

FOTO: Depositphotos

U kući ili stanu ljekovito bilje se lako može uzgajati, a istovremeno će nam biti na dohvat ruke kad nam zatreba.

Svakako biste trebali posaditi jednu teglu lavande koja će ublažavati stres i napetost. Sušenu lavandu dodajte u kupku ili napravite čaj koji će vas opustiti.

Aloe vera ima mnoge blagotvorne učinke na zdravlje, od ublažavanja svrbeža, crvenila, svrbeža do smanjivanja upala i boli. Dovoljno je uzeti list, prerezati ga i namazati bolno mjesto na tijelu.

Kao čaj koji ublažava mučninu koristi se majčina dušica – dovoljno je ubaciti par suhih listića u vrelu vodu i ostaviti pola sata, nakon toga procijediti i popiti. Žvakanje svježih listova majčine dušice dat će vam svjež dah.

Obavezno posadite nekoliko tegli kućne paprati i postavite ih u različite dijelove kuće kako bi zrak uvijek bio čist i svjež, bez plijesni ili duhanskog dima. Naime kućna paprat pročišćava zrak.

Veliku ulogu u zdravlju ima i čak obični peršin, pomaže u sprečavanju izlučivanja histamina, spoja koji izaziva alergije i polensku groznicu. Dovoljno je popiti čaj od dvije žlice suhog lišća koje ubacite u vrelu vodu i procijedite nakon deset minuta.


Komentari