OVU POGREŠKU SVI RADIMO KADA NAM JE VRUĆE: Pokušavamo se rashladiti, a nakon toga nam je još gore

pixabay.com

Nema ništa bolje od velike čaše hladne vode s ledom kada živa na termometru probije 35 stupnjeva, zar ne? Pogrešno.

Velika pogreška, koju svi mi činimo za vrijeme ljetnih mjeseci jest unošenje hladne vode ili sokova s ledom u organizam. Tada tekućini treba više vremena da se raširi tijelom i da ga hidratizira. Upravo zbog toga je ljeti najidealnije piti vodu sobne temperature jer će tako tijelo najbrže od nje imati koristi. Voda je uvijek bolji izbor od sokova, piše 24sata.

Iako je ovo možda teško zamisliti ili se uopče natjerati na to, dobro je popiti i topli čaj, ali kad je vani zrak suh, ne vlažan. On će potaknuti znojenje, a time i rashlađivanje tijela. Ono što ipak morate imati na umu jest da se znojenjem gubi tekućina iz tijela pa ju svakako treba nadoknaditi.

Lječnici savjetuju i da se klonimo alkohola jer on dodatno isušuje organizam, a trebali bismo smanjiti i unos kave. Gdje god bili, uvijek kraj sebe imajte bočicu vode i svako malo popijte po nekoliko gutljaja. Budete li to prakticirali svaki dan tijelo će vam imati dovoljno tekućine i lakše ćete podnositi vrućinu.

Prednosti tople vode:

Dobro ju je popiti ujutro na prazan želudac. To će pomoći lakšem pražnjenju crijeva i čišćenju organizma od toksina. Često se preporuča to prakticirati ako želite smršavjeti jer potiče rad metabolizma. Također, čišćenjem otrova iz tijela koža će sporije stariti, a cirkulacija u tijelu bit će bolja.


Komentari