OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Postoji nešto što svi radimo u javnom toaletu, a opasno je po zdravlje

Pixabay

Nitko ne voli obavljati nuždu u javnom toaletu, ali sila ne pita. I tako završite u toaletu gdje je prije vas bilo tisuće ljudi i kroz glavu vam prolaze sve moguće bolesti koje možete ‘pokupiti’.

SAMO MIT

Mnogi se boje da će se u javnom toaletu zaraziti spolno prenosivim bolestima, no dr. Preethi Daniel kaže kako je to gotovo nemoguće, piše N1.

“Veća je vjerojatnost da ćete biti pogođeni munjom dok jašete leteću svinju, nego da dobijete spolno prenosivu bolest u javnom WC-u, molim vas ne brinite”, rekla je.

KOJE BOLESTI MOŽEMO POKUPITI

Escherichia Coli i salmonela su jedine bolesti koje možete pokupiti iz javnih toaleta, ali postoji nešto puno opasnije od svih bolesti, a mnogi to rade. 

OVO NEMOJTE VIŠE RADITI

Dok pokušavate obaviti nuždu i “visite” iznad WC školjke, da je slučajno ne biste dotaknuli, veća je šansa da ćete dobiti urinarnu infekciju.


“Mnogi žure da bi što prije obavili nuždu, a to može dovesti do urinarne infekcije, jer ako ne ispraznimo mjehur do kraja – tijelo izlažemo opasnim bakterijama”, rekla je dr. Daniel.

Liječnica savjetuje da prilikom obavljanja nuždetreba obavit sve ‘do kraja’, oprati ruke i koristit dezinfekcijsko sredstvo. 

 

Komentari

loading...