Ovo je točna količina kave koju morate piti ako želite izgubiti na težini

pexels.com

Omiljeni napitak može vam pripomoći u gubitku kilograma!

Kava i prednosti ispijanja kave često su predmet diskusije, a posljedni trend pokazuje da je sve više i više ljudi pokušava izbaciti iz dnevne rutine. To je zasigurno pogrešno jer kava ima brojne prednosti za naše zdravlje, a nedavno je i znanstveno dokazano da pospješuje proces mršavljenja.

Razlog tome je nekoliko faktora, za početak, kava, točnije kofein pospješuje metabolizam za 3 do 11 posto na način na potične lipolizu – sposobnost vašeg tijela da pohranjenu mast koristi kao energiju. Drugo, kava vam daje nalet energije pa je odlično piti prije fizičkih napora uključujući i tjelovježbu, a osim toga, kava smanjuje apetit jer sadrži magnezij i kalij koji tijelu pripomažu tijelu da iskoristi inzulin što smanjuje želju za slatkom hranom.

Koliko kave dnevno trebate piti za gubitak težine?

Pexels

Možete slobodno popiti četiri šalice dnevno, ali nemojte prijeći količinu od 400 grama kava po danu jer ipak se mogu pojaviti neke negativne strane poput ubrzanog rada srca i pojačane anksioznosti. Naravno, ovo sve ne vrijedi ako u hrani pretjerujte, ali uz umjerenu prehranu i fizičku aktivnost kava je odličan alat koji će vam pripomoći ubrzati proces mršavljenja, točnije sagorjet ćete dodatnih 150 do 200 kalorija po danu.

Važno je i vrijeme kada pijete kavu, pijte je u jutarnjim satima i ne kasnije od 17 sati popodne, a tempirajte je prije fizičkih aktivnosti ako je to moguće.


Komentari