UZ OVE ĆE TRIKOVE SIGURNO POTRAJATI: Što raditi, a što izbjegavati kako biste zadržali željenu frizuru

FOTO: Youtube

Uz dobru frizuru dan često prođe odlično jer se automatski osjećamo puno bolje u vlastitoj koži. No, koliko bi nam puta sitnice pokvarile odličnu frizuru?

Kroz ovih nekoliko savjeta i trikovi zadržat ćete željeni izgled frizure.

  • Dodirivanje kose utječe na masnoću

Kada imate savršenu frizuru teško je ne proći prstima kroz kosu. No pokušajte se kontrolirati. Dodirivanje kose stimulira vlasište na proizvodnju prirodnih masnoća. Upravo zbog masnoće vaša kosa gubi formu i volumen.

  • Ne dajte vjetru da vam pokvari frizuru

Vjetar u samo nekoliko minuta može uništiti savršenu frizuru. Planirate li dan provesti u šetnji, a vrijeme nikako nije na vašoj strani kosu nježno zamotajte u pundžu ili opušteni konjski rep. To će barem na kratko spriječiti vjetar da je zamrsi i potpuno uneredi.

  • Znojenje

Ako imate novu frizuru to ne znači da tjedan dana ne smijete vježbati. Planirate li u teretanu ili na fitness ne zaboravite ponijeti i traku za kosu. Ona će upiti višak znoja na ćelu i spriječiti da se znoj zadrži na korijenu kose.

  • Odabir jastučnice

Imate li novu frizuru to ne znači da moratespavati sjedečki. Ležanje je najgori neprijatelj isfenirane kose jer se ona lako zaleži i zamrsi. Želite li ove probleme svesti na minimum nabavite satensku jastučnicu. Saten je gladak, svilenkast materijal po kojem kosa slobodno pada i pomiče se lakše nego na pamučnom materijalu.

  • Pranje kose na suho

Šampon za suho pranje najbolji je prijatelj vaše nove frizure. Prah upija masnoće s korijena kose te čuva volumen i formu kose. Šampon posipajte po korijenu kose prije spavanja i vaša frizura će potrajati dulje.


Komentari