Ova TRI SAVJETA trebaju znati sve buduće majke

commons.wikimedia.org

1. Ne morate odmah osjetiti vezu s djetetom

Ljubav na prvi pogled između majke i tek rođenog djeteta postoji, ali nije toliko česta koliko se o tome priča. Iako će s vremenom veza postati vrlo snažna, to ne znači da će se ona pojaviti na prvi pogled. Novopečene majke nakon poroda su često iscrpljene, prestrašene i zbunjene zbog čega ne osjećaju odmah povezanost s djetetom. U tome imaju ulogu i hormoni koji su nakon poroda u disbalansu na što žene ne mogu utjecati, piše zadovoljna.hr.

2. Ne odbijajte pomoć

Iako ste navikli kućanske poslove obavljati sami, većina majki pokušava i dalje ostati neovisna i samostalna. No dolazak djeteta u obitelj može biti poprilično naporan posao koji traje dan i noć i zato je svaka pomoć i više nego dobro došla. Dozvolite partneru, obitelji i prijateljima koji žele pomoći da maksimalno sudjeluju u vašem životu, a kada osjetite umor i iscrpljenost, nemojte se sramiti pitati.


3. Vjerujte instinktu

Isto tako, većina žena strahuje od pitanja – kako ću znati? Kako ću znati je li dijete sito, kako ću znati je li zadovoljno i boli li ga što, kako ću znati ako nešto nije u redu, samo su neke od muka koje prolaze kroz glavu novopečene majke. Naime, majke imaju instinkt koji im je podarila priroda i koji će s vremenom postajati sve izraženiji.


Komentari