Ova popularna biljka čisti zrak i liječi: Evo za što je sve odlična

pixabay.com

Popularna biljka koristi se tisućama godina, a koristi se u kozmetičkoj, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji.

Njezino lišće, naime, sadrži gelastu tvar koja sadrži brojne korisne spojeve. Između ostalog, aloe vera sadrži moćne antioksidanse, pomaže u bržem izlječenju opekotina, smanjenju zubnog plaka, liječenju čireva…

Aloe vera često se koristi i za liječenje zatvora, usporava starenje kože, sprječava nastanak bora, snižava krvi tlak…

Uz sve to, aloe vera može biti i lijep i koristan ukras u vašem domu. Radi se o atraktivnom sukulentu, lakom za održavanje, koji može postati omiljeni ukras u vašem domu.

Aloe vera biljka je iz roda Aloe. Stabljiku nema ili je ona vrlo kratka, a njezini su listovi zeleni i mesnati. Rub listova je nazubljen.

Prije nego što kupite tu biljku, imajte na umu da vam za nju treba lokacija na kojoj će do nje dolaziti jarka svjetlost. Aloe vera voli puno svjetla, a može podnijeti čak i izravno sunce.

Ova biljka najbolje uspijeva na temperaturama između 12 i 27 Celzijevih stupnjeva, tako da su joj sobne temperature većine domova idealne. Između svibnja i rujna biljku možete iznijeti i van, ali navečer ju vratite unutra ako su noći hladne. Zemlja mora biti prozračna i u nju je poželjno umiješati i pijesak.

Kada je u pitanju zalijevanje, ono treba biti nešto češće u toplijim mjesecima, a bitno je da se između dvaju zalijevanja zemlja zasuši. Višak vode može naime dovesti do truljenja korijena.

Tijekom hladnijih mjeseci aloe veru dovoljno je zalijevati jednom mjesečno.

Aloe vera spada i među biljke čistače zraka. U vašem domu će povećavati razinu kisika, a učinkovito će apsorbirati neke štetne spojeve, piše Zadovoljna.hr.


Komentari