OVA PIĆA ŠTETE IMUNITETU! Za očuvanje svoga zdravlja definitivno biste ih trebali izbjegavati

Foto: Pixabay

Koliko je briga o imunitetu važna govori sama činjenica da o jačini imuniteta ovisi i vaša otpornost na prehlade, viruse i bakterije, a posebno sada za vrijeme pandemije. Ako se silno trudite ojačati imunitet, ova pića bi trebali svakako izbjegavati.

Alkoholna pića
Na oslabljenje imuniteta može utjecati stalna konzumacija alkohola. Tada imunitet ne može izbaciti bacile iz organizma. Primjerice ljudi, koji imaju problema s alkoholom imaju veći rizik od razvijanja respiratornih problema, pogotovo gornjih dišnih puteva. Ako želite ojačati imunitet počnite s alkoholom.

Gazirana pića
Ova pića su loša i za održavanje linije, ali i za imunitet. Ovdje je najveći problem u dodanom šećeru, ali i natriju. I jedno i drugo je izrazito loše za imunitet i mogu uzrokovati upalne procese, pa valja biti oprezan.

Voćni sokovi
Sokovi koji u sebi sadrže voće su izvor velike količine šećera, a najviše fruktoze i glukoze. Fruktoza potiče skladištenje masnoća u tijelu i utječe na hormone, zbog čega utječe na osjećaj gladi, dok glukoza podiže razinu šećera u krvi. U svakom slučaju radije pojedite neko voće umjesto voćnih sokova.

Kupovna kava s mlijekom raznih okusa
Kave s mlijekom, koje imaju dodatni okus poput voćnih sirupa često možete dobiti u restoranima. Ta pića prepuna su šećera, i možda će vam brzinski dati dozu energije, ali nisu dobra za imunitet. Upravo šećer koji je dodan može potaknuti upale u tijelu, te povećati rizik od pojave nekih bolesti.

 

Komentari