OSTAVITE SE TERETANE! Uz ove začine kilogrami padaju kao ludi

flickr.com

Jeste znali da je problem usporenog  metabolizma jedan od glavnih uzročnika viška kilograma? Ukoliko ste se odlučili izgubiti višak kilograma, u tome vam uvelike mogu pomoći razni začini koji će ubrzati vaš metabolizam.

Peršin je sigurno začin koji najčešće koristite u svojoj kuhinji. Naime, odličan je za ubrzanje metabolizma, a osim ubrzanja metabolizma peršin čisti jetru od štetnih materija i masnoća. Kurkuma je isto jedan od začina koji je dobar za ubrzanje metabolizma, jer glavni sastojak kurkume,  kurkumin je odličan za sprječavanje mnogih bolesti. Osim što kurkumin ubrzava metabolizam, on je jak antioksidans.

Preporuča se što češće u svoju prehranu uvrstiti i cimet. Ukoliko svojoj hrani dodate cimet, on može smanjiti razinu inzulina za 20 %. Cimet je odličan za zdravlje srca, pa ga se često preporuča srčanim bolesnicima. Osim svih ljekovitih svojstva koje pruža đumbir je odličan i za mršavljenje! Taj ljuti sastojak koji sadrži u sebi odličan za ubrzavanje metabolizma. Osim u obliku čaja, đumbir možete koristiti i kao dodatak raznim jelima, kojima će dati savršen okus, a zbog svojih sastojaka će vas držati dugo vrijeme sitima, što će pospiješiti proces mršavljenja.

Poznati prirodni lijek je i bijeli luk, kojim osim za pripremu svakodnevnih jela, može poslužiti i za mršavljenje. Preporučuje se konzumirati bijeli luk u kombinaciji sa sokom od zelenog povrća, ovaj napitak trebali bi konzumirati svaki dan. Bijeli luk je odličan u topljenju masnoća.

Komentari