OSTAVITE SE TABLETA I MOBITELA: Znanstvenici otkrili čudne izbočine na tijelu koje su posljedica tehnologije!

FOTO: Pixabay

Znanstvenici sa sveučilišta  Sunshine Coast u Queenslandu u Australiji počeli su istraživati potpuno novi fenomen koji se događa na ljudskom tijelu. Naime, od korištenja moderne tehnologije, točnije mobitela i tableta počinje se razvijati takozvani “rog.”

Ova se vanjska izbočina konkretno nalazi se u donjem dijelu lubanje, neposredno iznad vrata. Ako ga imate, vjerojatno ćete ga moći osjetiti prstima ili ako ste ćelavi, možda će se čak i vidjeti golim okom, prenosi Večernji.hr.  Tvrde da se kod novih generacija već može primijetiti da im na zatiljku značajno jačaju koščate izbočine, koje nalikuju na rog. Razlog tome navode da je to što ljudi mnogo vremena provode gledajući u mobitele i tablete.

Znanstvenici objašnjavaju kako loše držanje i pognuta glava usmjerena u ekran dodatno stvara pritisak na mjesto gdje su mišići spojeni s lubanjom, a tijelo reagira tako da se stvara novi sloj kostiju. Ova je bol specifična, a “dodatne kosti” su organizmu način da obrani i olakša dodatni stres.

Liječnici i kliničari detaljno istražuju ovaj fenomen, a kažu kako je moguće pronaći promjene na našim kosturima jer se tijelo prilagođava modernom načinu života.


Komentari

loading...