Očistite sluz iz pluća i ojačajte imunitet: Isprobajte eliksir s tri sastojka

FOTO: Pixabay

Broj jedan savjet koji preporučuju medicinski stručnjaci je povećati unos vode

Stigla nam je sezona gripe! No, imamo odličane eliksir za vas. Prohladni jesenski mjeseci donose razne bolesti zbog kojih nam nos ili curi, ili nas grlo i pluća bole, ili sve zajedno. Limunova voda, med i đumbir su sve što vam treba! 

Naime, višak sluzi je čest simptom virusne infekcije, sezonskih alergija i stanja povezanih s pušenjem. Ako imate problema s viškom sluzi, često možete odrediti što bi moglo biti  uzrok tome. Broj jedan savjet koji preporučuju medicinski stručnjaci je povećati unos vode. Pijenje hladne vode može potaknuti vaš metabolizam i pomoći imunološkom sustavu, i pritom ako pijete toplu vodu može si regulirati tjelesnu temperaturu.

Poznato je kako đumbir smanjuje glavobolju uzrokovanu zagušenjem vaših sinusa. Đumbir smanjuje nakupljanje sluzi koja ostaje nakon oporavka od infekcije.

Đumbir daje značajan poticaj za cijeli sustav, a aktivne komponente u đumbiru, obično se i nalaze u većini  lijekova protiv prehlade i gripe. Osim toga, stimulira cirkulaciju, što može potaknuti rješavanje viška sluzi iz pluća. A ujedno, đumir smanjuje temperaturu i groznicu.

Med se obično smatra “superhranam” jer ima mnogobrojne antifungalne, protuupalne i antibakterijske prednosti. Također je bogat antioksidantima, često se koristi za liječenje peludne groznice i sezonske alergijske reakcije. Također se koristi kao lijek protiv trajnih čireva i rana.

Med sadrži probiotik bakterija Lactobacillus kunkeei, koji je poznat svojim poticanjem na imuni sustav. Uvijek biste se trebali odlučiti za konzumaciju sirovog meda, jer se on ne zagrijava ili filtrira, pa probiotičke bakterije i dalje ostaju aktivne u medu. Pozitivne bakterije će izlučiti brojne prirodne spojeve kako bi uništitile bakterije koje ugrožavaju njihov teritorij.

Poznato je i kako je limun koristan za imunološki sustav, koji je bogat vitaminom C i kalijem. Limun ima protuupalna i antimikrobna svojstva, što može očistiti sluz i regenerirati imunološki sustav.

Limun može kontrolirati krvni tlak, stimulira funkciju živaca i uravnotežiti pH razine u tijelu. Limun će spriječiti dehidraciju i nadbubrežna umora kada je limfni sustav hydrated vaš stres razinama će se smanjiti, a hormoni se može regulirati.

Recept za piće od limuna, meda i đumbira

Ovaj recept će stvoriti 2-3 porcije

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Sastojci:

100 grama meda
100 ml vode
4 žlice svježe iscijeđenog soka od limuna
žličica đumbira

Upute:

Pomiješajte mljeveni đumbir i vode. Kuhati smjesu deset minuta. Nakon što se ohladi, dodati med i sok od limuna, a zatim ostaviti preko noći. Spremite piće u hladnjak; možete ga koristiti i do tjedan dana. Konzumirajte 30-40 ml pića na prazan želudac svako jutro. Kada se konzumira tijekom 40 dana, vaš imunološki sustav će se poboljati. Odmorite se za dva tjedna, a zatim nastavite liječenje za dodatnih 40 dana.

Izvor


Komentari