OČISTITE JETRU: Uz ove namirnice oporavite organizam

pixabay.com

Postupak je najbolje planirati za vrijeme vikenda kada se ne ide nigdje od kuće.

Čuvena američka liječnica Hilda Clark (1928-2009) savjetovala je čišćenje jetre pomoću gorke soli, odnosno magnezij-sulfata koji se može kupiti u ljekarnama. Njezin recept kaže da pomiješate četiri žlice gorke soli s tri šalice izvorske ili flaširane vode i ulijte u staklenu teglu.

Da bi se popravio okus, može se dodati 1/8 žličice vitamina C u prahu. Teglu stavite u hladnjak. Prvu čašu (1/4 otopine) popijte u 18 sati, drugu četvrtinu otopine popijte u 20 sati. U 21.45 izmjerite pola šalice maslinovog ulja koju treba dopuniti sokom od crvenog grejpa, stavite u teglu sa zatvaračem i dobro promućkajte dok se ne dobije bistar sok poput vode.

Tako pripremljenu mješavinu treba popiti u 22 sata. Potom što prije leći u krevet na leđa i mirovati najmanje 20 minuta. Ujutro u 8 sati popijte treću četvrtinu doze otopine gorke soli. Ponovno legnite u krevet. U 10 sati popijte posljednju četvrtinu gorke soli. Cijelo to vrijeme ne treba ništa jesti. U podne popijte neki voćni sok. Sat kasnije pojedite nešto lagano do večere. Postupak je najbolje planirati za vrijeme vikenda kada se ne ide nigdje od kuće, niti se očekuju gosti. Ponoviti za dva tjedna kako piše Ljepota&zdravlje.hr.


Komentari