Obratite pažnju na ove četiri opasne navike u ljetnim mjesecima

FOTO: Dražen Komar

Korisni savjeti kojih se dobro pridržavati.

Koža u ljetnim mjesecima treba posebnu njegu. Sunce, morska sol, ali i klor iz gradskih bazena isušuju kožu pa joj je potrebna češća hidratacija nego zimi.

Postoji nekoliko stvari koje svi ignoriraju kod njege kože ljeti, vrijeme je da obratite pažnju:

1. Odlazak na plažu ili bazen nakon brijanja

Bacite li se u vodu odmah nakon brijanja, vaša će koža vrlo brzo osjetiti iritaciju na osjetljivijim područjima. Kožu je potrebno ne izlagati vodi i suncu netom nakon brijanja. Razlog je i estetski – iritacija će se vidjeti na vašoj koži, a i osjetit ćete da površina nije glatka unatoč brijanju.

2. “Žedna” koža

Ljetne vrućine isušuju kožu. Kada ste žedni, žedna je i vaša koža kojoj je hidracija nužna. Sunce izvlači vlagu iz kože pa ona dobiva pahuljast izgled. nedostatak vode u koži može izazvati zdravstvene probleme jer koža naprosto mora zadržavati u svojim dubljim ćelijama kako bi se mogla revitalizirati i zadržati svježinu te sporije stariti. Kreme i losioni riješit će problem “žedne” kože kratkotrajno, no važno je u tijelo unositi mnogo tekućine ili hranu bogatu vodom, primjerice lubenicu koja je i izvrsno ljetno osvježenje.

3. Zanemarivanje kože na vratu

Na starijim ženama moguće je primijetiti lijepo lice s malo bora te vrat s mnogo bora. Razlog tomu je zanemarivanje kože vrata. Kožu vrata potrebno je hidratizirati kremama kao i lice. Također, ne zanemarujte vrat zaštitit od sunca uslijed velike izloženosti.

4. Nanošenje parfema tijekom izlaganja suncu

Nanosite li parfem ili kremu jakoga mirisa prije izlaganja suncu, moguća je pojava sunčevih mrlja na licu ili vratu te području oko uha, gdje se najčešće i nanose. Sastojci parfema i kreme u kombinaciji sa sunčevim svjetlom, vjetrom i vrućinom ne može proći bez posljedica.  Na koži se mogu javiti mjehurići ili dugotrajne smeđe mrlje.


Komentari