O OVOME SVI ŠUTE: ‘Gadne’ stvari koje će se dogoditi vašem tijelu nakon poroda

wiki

Ove pojave su normalne, prolaze s vremenom i o njima bi trebalo više pričati.

Tijelo prilikom trudnoće i nakon poroda prolazi kroz mnoge promjene, a sudeći po njima to stanje i nije tako blaženo kako nas uvjeravaju.

Ipak, ove promjene su neizbježne kada devet mjeseci u sebi nosite novi život i njima se treba prilagoditi. Pogledajte što će sve vaše tijelo proći nakon rođenja djeteta. 

Pa krenimo…

Vagina može postati prevelika za tampone pa h nemojte ni koristiti, prebacite se na uloške neko vrijeme. To stanje, srećom, nije dugotrajno već se tijelo nakon nekog vremena vraća u normalu samo od sebe.

Sljedeće na listi je ispuštanje “vjetrova”. Rađanje utječe na zdjelicu i okolne mišiće koji su nakon porodna oslabljeni i upravo zbog toga ispuštanje plinova ne možete kontrolirati.

Slijedi uriniranje u gaćice. Ovo se također događa zbog oslabljenih mišića, pa vam često malo “pobjegne” kada se zakašljete ili kihnete. Ipak ove projene traju samo nekoliko mjeseci pa se ne trebate zabrinjavati.

Jedna od poznatijih pojava je naticanje stopala koja se s vremenom vraćaju u normalu. Ipak, kod nekih žena moguće je da stopalo ostane veće nego što je bilo prije trudnoće i poroda.

Što je s pupkom? Njemu treba šest do osam tjedana da se vtari u stanje u kojem je bio prije trudnoće, pa se ni ne nadajte promjeni prije toga.

Grudi. Većina žena misli kako će one narasti u trudnoći, ali to ipak nije tako, na sveopće razočarenje. One će ipak porasti zbog mlijeka, ali nakon poroda i prestanka dojenja one bi mogle promijeniti svoj oblik, mogle bi se objesiti ili postati manje i nego što su bile prije začetka.

Dolazimo do kose. Postoje žene koje su izgubile dosta vlasi, a razlog dome je gubitak potrebnih vitamina, minerala i kalija koji dolazi nakon poroda i trudnoće. Ipak, nema razloga za brigu, nakon 8 do 10 mjeseci kosa će se sama regenerirati baš kao što to čini i prilikom izmjene godišnjih doba.

Vrlo lako je moguće da će vam želja za seksom isčeznuti. Ova pojava pogađa svaku drugu ženu te svakoj treba određeni period kako bi se želja za seksom povratila. Liječni savjetuju da ništa ne silite već da slušate svoje tijelo i da pustitie da sve ide svojim tokom. Imajte strpljenja.

Ono što mnoge žene ne znaju jer se o tome ne govori jest da vaše bradavice, anus i dijelovi vagine mogu, na žalost, privremeno promijeniti boju zbog hormonalnih promjena unutar organizma.

Sve ovo je prolazno, stoga, ne brinite. Uživajte u svome malom klupku ljubavi jer to veselje koje će beba donjeti izbrisat će sve ove “gadne” stvari, piše Slobodna Dalmacija. 


Komentari