NOSTALGIJA ZA PROŠLOŠĆU: ‘Žene su bile elegantne, a danas smo svi obučeni u iste stvari, izgubio se stil’ (FOTO)

FOTO: Natasa Kovacic / Facebook - Zakaj volim Zagreb

Ovih je dana Zagreb obukao vintage plašt, a prisjećanje na nekadašnji stil života i oblačenja oduševio je građane.

Vintage festival je jedinstveni spoj muzike, mode, filma, umjetnosti, plesa i dizajna 1940-ih, 50-ih, 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća. Ova jedinstvena manifestacija započela je danas, 1.listopada, a traje sve do 8. listopada u Cesarčevoj.

>>>POČEO JE VINTAGE ZAGREB: Donosimo program ovog starinskog festivala u srcu grada (FOTO)

Grad je pun prekrasnih dama koje predstavljaju vintage stil koji je vladao sredinom godina prošlog stoljeća. Dame su svojim stilom i izgledom osvojile građane koji s nostalgijom gledaju na prošla vremena.

FOTO: Natasa Kovacic / Facebook - Zakaj volim Zagreb
FOTO: Natasa Kovacic / Facebook – Zakaj volim Zagreb

“Nekad je bilo normalno da žene budu lijepo obučene..pa te čarape s natom…petica..frizura…žene su bile elegantne…”, piše sjetno Nada te nadodaje da smo danas svi obučeni u iste stvari, a stil se zagubio u raznim buticima.

Pritom su pohvalili i obline mlade dame, naglašavajući da je ovo dokaz da je lijepo kada ih žena ima, iako se to više cijenilo prije. Marko smatra da su žene nekad bile ženstvenije, dok su danas više muškaraste.

No, Snježana smatra da se žene i danas lijepo srede, samo je stil drugačiji.

I danas su žene super sređene za izlazak ali sve je manje mjesta za takvu finoću,štikle i uska suknja,tako ne bi mogla ući u tramvaj.Nema puno ni elegantnih kavalira s autom da dođe i odvze ženu na finu večericu i ples”, prisjeća se Snježana kavalira iz prošlog stoljeća u odijelima i košuljama koji su mirisali na fini parfem i duhan.

“pa nekad su i žene i muškarci hodali pristojno odjeveni, pristojno obuveni, počešljani ili su čak i frizuru imale dame! a danas? neuredne trenirke i razvaljene tenisice, neuredni, neobrijani….”, smatra Zdenko.

No, kako Snježana zaključuje, ovo su ipak potpuno drugačija vremena i potpuno drugačiji stil, stoga su promjene logične i neizbježne.

“takva je moda praktična za gužve po gradu.Druga su vremena i muškarci i žene i kompletan stil života”, smatra Snježana.

FOTO: Natasa Kovacic / Facebook - Zakaj volim Zagreb
FOTO: Natasa Kovacic / Facebook – Zakaj volim Zagreb


Komentari