NEUGODNI OSJEĆAJ: Evo kako se riješiti žgaravice

IZVOR: Krenizdravo.rtl.hr

Žgaravica nastaje kada se kiselina iz želudca vraća u jednjak. Obično je popraćena nelagodnim osjećajem pri gutanju hrane ili pljuvačke, a ponekad i bolom u prsima, poput žarenja. Najčešći je uzrok žgaravice konzumacija obilnih i masnih obroka, kao i obroka koji su pretjerano začinjeni.

Prekomjerna tjelesna masa ili pretilost može stvoriti trbušni pritisak koji prisiljava povratak hrane natrag u jednjak. Ako često imate žgaravicu, bilo bi najbolje da se koristite jednim od prirodnih lijekova koji će vam pomoći u otklanjanju obje ove neugodne pojave. Naime, stručnjaci savjetuju da je korištenje biljke aloje vere jako pogodno ne samo za otklanjanje žgaravice  nego i za obnavljanje oštećene sluznice.

Ipak, mnogi smatraju kako je najbolji lijek za tu boljku korištenje jabučnog octa koji je ujedno  i pristupačniji. Jabučni ocat ima brojne prednosti, ali je ipak važno da ne pretjerujete. Liječnici savjetuju da je dovoljno u čašu uliti dva decilitra vode u koju treba dodati ne više od dvije jušne žlice jabučnog octa. Ovaj napitak pijte desetak dana, svakoga jutra prije doručka. Ako žgaravica ne stane, ponovite isti tretman u sljedećih nekoliko dana.


Komentari