NEMOJTE RAZMIŠLJATI DVAPUT: Evo što se događa kada spavamo u donjem rublju

www.flickr.com

Samo ovih nekoliko razloga dovoljni su da razmislimo o spavanju bez donjeg rublja. 

Činjenica broj jedan: uske hlače ili donje rublje u krevetu čini naše intimne dijelove plodnim tlom za nastajanje brojnih infekcija, dok kod muškaraca to može dovesti do problema s plodnošću. “Vrlo često svojim pacijenticama preporučam da spavaju bez donjeg rublja”, rekla je ginekologinja Alyssa Dweck i upozorila da naši intimni dijelovi ponekad moraju biti otkriveni.

Ono što se događa ako naši intimni dijelovi nisu barem neko vrijeme otkriveni, dolazi do nakupljanja vlage što stvara plodno tlo za rast bakterija. Ako su konstantno prekriveni, posebice tkaninom koja ne propušta i ne apsorbira vlagu, dolazi do njenog nakupljanja što stvara prilično plodno tlo za rast različitih bakterija. Tako se kod žena povećava rizik od gljivičnih infekcija, infekcija nastalih kao posljedica uraslih dlaka te većeg urastanja samih dlačica. Međutim, ako baš ne možete bez donjeg rublja u krevet, pobrinite se da ono bude prozračno i široko.  “Ako je ikada pravo vrijeme da profurate ‘bakine gaće’ onda je to kad spavate”, rekla je Dweck.

Kod muškaraca se mogu javiti i ozbiljniji problemi


Direktor Instituta za zdravlje muškaraca, Brian Steixner, ističe kako bi problemi za muškarce mogli biti još veći. Upozorava kako spavanje u uskim boksericama uzrokuje trenje, ali može uzrokovati i ozbiljnije probleme s plodnošću. “Temperatura intimnih dijelova vašeg tijela treba biti na točno određenoj razini kako bi se optimizirala proizvodnja sperme. A ukoliko se dolje pojavi više bakterija, puno je veća vjerojatnost da će se intimni dijelovi zbog trenja i nadraživanja inficirati”, tvrdi Steixne, piše Telegram.hr. 

Komentari