Nekoliko trikova da vaša šminka na “klizi” s lica

Sve smo se mi barem jednom pogledale u ogledalo i skužile da nam je šminka dobro razmrljana po licu.

Posebice ljeti kad se topimo više nego u hladnim mjesecima. potpuno je prirodno da se znojimo i da se prilikom toga šminka raspada i moramo ju popravljati i nekoliko puta u danu. Donosimo nekoliko trikova pomoću kojih će šminka stajati nešto dulje na licu i kako ne bi cijeli dan “dežurali” pred džepnim ogledalcem.

Kao prvo, donosimo nekoliko razloga zbog kojih nam šminka blijedi na licu i mrlja se. Znojenje je jedna od njih i to sigurno znate ako ste ikada otišli na ljetno vjenčanje za koje vam je bilo važno da je šminka postojana cijeli dan. Druga stvar je masna koža, problem kojem baš i ne možemo tako uspješno doskočiti. Čelo, kapci, nos i brada prvi su na udaru i masnoj koži je potreban malo ozbiljniji pristup. Korištenje pogrešne šminke isto je jedan od ključnih problema kao i dodirivanje lica. Ove stvari treba uzeti u obzir prije nego što uopće krenete sa šminkanjem.

Trikovi za što dulju postojanost šminke na licu:  

 

  1. Dobro pripremite kožu prije šminkanja. Čišćenje i hidratacija su ključni i jednom kad je lice posve čisto, krenite s nanošenjem tekućeg pudera.
  2. Koristite primer. On će ujednačiti ten i “popeglati” sve nesavršenosti.
  3. Uložite u dobru tekuću podlogu. Ne kupujte ništa stihijski, u pitanju je vaše lice stoga nemojte da vam problem bude isprobati nekoliko podloga prije nego odlučite koja vam najbolje odgovara.
  4. Rumenilo u kamenu zamijeniti onim kremastim. Vašem će licu dati dovoljno svježine i djelovat ćete odmorno i zdravo te će se na njemu manje poznati nepravilnosti.
  5. Puder u prahu nije obavezan, ali će pomoći da vam puder traje dulje. On može biti transparentan, ne treba nužno biti u nijansi koje je puder.
  6. Uredite obrve s vodootpornim proizvodom i fiksirajte ih!
  7. Ljeti je također dobrodošla vodootporna maskara
  8. Usne će vam uvijek biti besprijekorne samo ako su glatke i njegovane. S vremena na vrijeme napravite piling za usne i svaku večer ih mažite balzamom ili maslacem.
  9. Jednom kad ste gotove s nanošenjem šminke, možete cijelo lice fiksirati sprejem

 

 


Komentari