NEKA PERŠIN NE BUDE SAMO KUHARSKI ZAČIN: Odlična namirnica u borbi protiv bakterijskih napada

commons.wikimedia.org

Peršin je dobar i protiv bakterija i za probleme sa urinarnim traktom.

Peršin ne samo da koristimo u kulinarstvu kao začin, nego se od njega prave ljekovit čaj i sok.

Peršin je namirnica koju svi dobro znamo. Ipak, ljekovita svojstva ove začinske biljke ne poznajemo tako dobro. Jeste li znali da je peršin odličan prirodni lijek, naročito dobar protiv bakterija?

Osim što je bogat vitaminom C, provitaminom A te vitaminima grupe B, ovaj zeleni listić ima izraženo diuretičko djelovanje. Zbog toga je tako dobar za probleme sa mokraćnim kanalima, bubrezima, kao i za mnoge ženske tegobe.

Osim gore spomenutog, peršin se jako dobrim pokazao i u mnogima dijetama. Njegovo djelovanje na naš organizam je odlično, ali moramo napomenuti da je toliko efikasan, da se liječenje sa njim provodi neki određeni period nakon čega je potrebna stanka. Pročitajte u nastavku još malo detalja na temu ove ljekovite biljke.

pixabay.com
pixabay.com

Peršin je posebno bogat vitaminom C, provitaminom A, vitaminima iz grupe B te mineralima i vitaminima.

Preporučuje se osobama koje imaju problema sa pijeskom ili kamenom u bubregu, pošto peršin ima diuretička svojstva i olakšava izbacivanje tečnosti iz organizma.

Kao ljekovita biljka peršin se koristi za ublažavanje bolova, umirenje živaca, protiv groznice, upale očiju, otklanjanje nadutosti, oboljenja mokraćnih putova i uboda.

Peršin je dobar i protiv bakterija i za probleme sa urinarnim traktom.


Komentari