NAJČEŠĆI SIMPTOM: Donosimo prirodne načine kako se riješiti glavobolje

Ilustracija: Pixabay

Živimo u najstresnijim vremenima, tako da svakodnevne glavobolje nam nisu nepoznanica. Jedan od najčešćih uzroka glavobolja je upravo dehidracija, tj. nedovoljan unos tekućine u organizam.

Zbog toga razloga, svi koji često se bore s bolovima, trebali bi u organizam unijeti barem 1,5 litara tekućine dnevno. Ako vas unatoč tome i dalje boli, probajte s hladnim ili toplim oblozima. Kakvi će biti je potpuno individualno, kako kome odgovara. Možete utopliti glavu kapom ili lanenom krpom koju navlažite, stavite na čelo i opustite se. Isto tako, u krpu možete umotati led, ako vam to više  odgovara.

Stara narodna medicina i naši preci kažu da je krumpir isto jedno od boljih rješenja. Ako niste čuli za to, jednostavno je. Trebate ga prerezati na pola i trljati njime sljepoočnicu dok se ne osuši.

Osim toga, blagotvorno, umirujuće i ljekovito djeluju eterična ulja i masaže.  To su univerzalna rješenja za mnoge bolove. Isto tako djeluju i čajevi, pogotovo crni čaj i od ružmarina. Sve što pomaže organizmu da se opusti i umiri, dobrodošlo je.

Komentari

loading...