Najčešći mitovi o njezi kose: Ne činite ove pogreške!

Pranje, strojno sušenje i šišanje, samo su neke od stavki o kojima razmišljate kada je riječ o vašoj kosi. Iako neki ljudi često pretjeruju, postoje i mitovi o kosi, zbog kojih dolazi do grešaka koje mogu naštetiti vašoj kosi.

Mit o soku od limuna

Sok od limuna će posvijetliti vašu kosu? Ne baš! Da je zaista tako, mnoge bi žene odmah započele taj tretman kako bi uspjele postići boju kose o kojoj oduvijek maštaju. Jedino što vam se može dogoditi ako se podvrgnete tom tretmanu jest ispucala kosa, i to ne samo na vrhovima!

Majoneza kao regenerator?

Potpuno netočno i pogrešno! Osim što u prehrani nije preporučljiva namirnica, majonezu ne treba nanositi na kosu jer će tako postati masna, a to sigurno ne želite.

Šišate se često jer kosa tako brže raste

Kosa uvijek raste istom brzinom. Bez obzira na to koliko se često šišate, kosa raste ujednačenim intenzitetom, otprilike jedan centimetar mjesečno. Ipak, ako se redovno šišate i vodite računa o prehrani, vaša će kosa biti mnogo kvalitetnija i sjajnija. Pritom, ako nakon pranja birate prirodan način sušenja kose, ona će dugo biti čista i sjajna, dok će je česta uporaba sušila i glačala za kosu uništiti nakon svega nekoliko “tretmana”.

Ako iščupate sijedu dlaku narast će vam njih tri

Ni to nije točno. Kosa raste ravnomjerno i na svakom pojedinačnom vlasištu narast će nova dlaka. Ako iščupate jednu sijedu vlas, narast će samo jedna, i to ponovno sijeda.


Komentari