MOŽE SPASITI ŽIVOT: Evo što se događa u tijelu kada popijete pola litre pive

facebook

Studija provedena na 80 tisuća zdravih ljudi!

Iako alkohol može izazvati ovisnost, te ga liječnici ne preporučaju zbog ozbiljnih posljedica po jetru, ništa vam se ne može dogoditi ako alkohol konzumirate umjereno.

Za vino je primjerice poznato da čaša crnog vina poslije ručka može pospješiti vaš krvotok i srce, ali čini se da je i pivo zapravo ljekovito, no, ponavljamo, u umjerenim količinama.

Studija pokrenuta na državnom Sveučilištu Penn (Kina), donosi zaključak kako pola litre piva dnevno značajno smanjuje rizik od infarkta. Tijekom ove šestogodišnje studije praćeno je 80.000 zdravih Kineza i utjecaj alkohola na zdravi kolesterol tj. HDL.

Inače, zdravi kolesterol (HDL) izuzetno je bitan u borbi protiv lošeg kolesterola čije tvorevine često začepljuju krvne žile. Pivo više utječe na razinu HDL-a za razliku od žestokih pića. Primijetili su da sudionici koji su svakodnevno pili pivo imali značajno bolju razinu HDL-a za razliku od onih koji nisu.

HDL-a varira, a ovom studijom je ustanovljeno da ljudi koji piju pola litre piva dnevno smanjuju opadanje HDL-a zbog čega jačaju obranu svog tijela protiv infarkta.

 


Komentari