Zbogom suhoj kosi! Maske za kosu od kokosovog ulja koje možete pripremiti kod kuće

Yoann Boyer

Maske za kosu od kokosovog ulja su vrlo učinkovite, a mogu se jednostavno pripremiti kod kuće.  

Sunce i more isušuju kosu više od ičega stoga ju treba pravilno njegovati. Ako je tretirana bojom već je u startu suha i potrebna joj je dubinska njega kako bi ona uvijek izgledala zdravo i sjajno. O dobrobitima i uporabi kokosovog ulja sigurno ste čitali već stotine članaka, a dobra je za njegu tijela iznutra i izvana. Prirodnim proizvodima za ljepotu uvijek dajemo prednost, što zbog sastojaka od kojih su napravljeni, što zbog zaštite okoliša. Danas izdvajamo 3 recepta za maske s kokosovim uljem koje možete napraviti kod kuće.

alexandra-gorn-260985

Maska od meda i kokosovog ulja

Dvije žlice meda pomiješajte s kokosovim uljem i nanesite po cijeloj dužini kose, te ostavite 30-45 minuta da odstoji. Nakon toga ju isperete i postupak ponavljajte 1-2 tjedno za najbolje rezultate.

Maska od avokada i kokosovog ulja 

Za ovu masku potrebno je ugrijati kokosovo ulje, a dok se grije, zgnječite avokado i pomiješajte zajedno s uljem. Kad dobijete pastu nanesite ju direktno na kosu i kao i prethodnu ostavite na glavi 30-45 minuta. Isperite blagim šamponom i ponavljajte jednom tjedno, svakih nekoliko mjeseci.

Maska od limunovog soka i kokosovog ulja 

Potrebno vam je 4 žlice kokosovog  ulja i pola limuna te pomiješajte i stavite na kosu. 30-45 minuta bit će posve dovoljno i preporučuje se ponoviti kuru 2 puta tjedno za sjajnu i čvrstu kosu.

Tri jednostavna recepta za koje vam je potrebno tek nekoliko sastojaka možete isprobati dok kuhate, čitate knjigu ili jednostavno odmarate. Kosa će vam biti zahvalna.


Komentari