Limfne hlače – praktično rješenje za detoksikaciju i mršavljenje

Zamislite da ležite zamotani u hlače koje smanjuju celulit, obujam i otečenost tijela, dok vam kozmetičarka sređuje trepavice, obrve ili nokte

Današnji način života osim dobrih dolazi i s nizom negativnih pojava. To su svakodnevni stres, neprestana užurbanost koja utječe i na našu prehranu, previše sjedenja, premalo kretanja te ružne navike poput pušenja… Posljedice takvog života su loša prokrvljenost tkiva, nakupljanje otpadnih tvari metabolizma, oticanje nogu, celulit i proširene vene. Vjerujem da svi znaju za ove probleme, ali pitanje je kako ih prebroditi, osobito ako oni utječu na naš organizam i izgled.

Dobra vijest je da postoji tretman pomoću kojeg radite nešto dobro za sebe i pritom imate priliku predahnuti, odmoriti se i možda istovremeno ugoditi sebi nekim drugim tretmanom uljepšavanja. Radi se o limfnoj drenaži uz pomoć limfnih hlača, a moje klijentice često ga kombiniraju s tretmanima ugradnje ekstenzija trepavica, liftingom trepavica (lash lift) ili manikurom.

tretman 2

Što je limfna drenaža i zašto je bitna?

Poznata također i kao presoterapija, limfna drenaža je medicinsko-kozmetički tretman u kojem se pomoću upuhivanja zraka stvara pritisak na točno određene dijelove tijela i na taj način potiče rad limfnog sustava. Aparaturna limfna drenaža radi na principu povremenog prekida tlaka u komorama posebne masažne manšete postavljene oko određenog dijela tijela.

Da biste shvatili na koji način limfna drenaža funkcionira zamislite limfni sustav kao sustav odvodnih kanala koji iz tijela izbacuje sve loše tvari. Njegova je funkcija uklanjanje toksina iz stanica i njihov prijenos kroz krvotok do crijeva i bubrega gdje će se preraditi i biti uklonjeni iz tijela. Ako limfni sustav ne radi kako treba, tijelo se guši u vlastitom otpadu, dolazi do većeg ili manjeg zastoja u drenaži limfe i nastaje celulit. Zato je važno limfni sustav održavati protočnim i čistim.

Limfnom drenažom potiskuje se nataložena međustanična tekućina, a štetne tvari i suvišne tekućine brže se izlučuju iz tijela. Uz pomoć ovog tretmana potiče se razgradnja celulita i bolja prokrvljenost tkiva, smanjuje se obujam tijela i edemi. Općenito se postiže ravnoteža tekućina u organizmu, poboljšava se njegovo opće stanje te dovodi do stanja opuštenosti, prestanka natečenosti i boli koja je možda bila prisutna prije tretmana.

3

Benefiti limfne drenaže

●smanjenje otečenosti nogu
●razbijanje celulita, učvršćivanje i zatezanje kože
●poboljšanje cirkulacije
●izbacivanje štetnih tvari iz organizma

4

Limfne hlače možete nositi za vrijeme drugih tretmana

Tretman limfne drenaže podrazumijeva boravak u limfnim hlačama čija je najveća prednost mogućnost kombiniranja još nekoliko tretmana istovremeno. Moje klijentice često za isti dan zakažu termin i za neki drugi tretman (npr. lifting trepavica, trajni lak na rukama, uređivanje obrva, čišćenje lice…) pa onda obavimo istovremeno i limfnu drenažu uz pomoć praktičnih hlača u koje se klijentice jednostavno uvuku.

Moja je preporuka limfnu drenažu provoditi svaki dan ili barem tri puta tjedno, a ciklus bi trebao obuhvaćati minimalno 10 tretmana uzastopno. Između ciklusa poželjno je doći na tretman barem jednom tjedno. Tretman u limfnim hlačama traje 60 minuta i cijena mu je 200 kn ako se radi samostalno – za sve ostale pakete cijena je individualna.

Ako imate lošu prokrvljenost tkiva, posebice u području nogu, stražnjice i trbuha, skloni ste nakupljanju štetnih tvari, patite od otečenih nogu, vodite bitku s celulitom ili više ne znate kako izaći na kraj s proširenim venama – zatražite ovaj tretman!

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Zagreb.info i Mysterion daruju!

Portal Zagreb.info i kozmetički salon Mysterion jednoj čitateljici daruju tretman limfne drenaže u limfnim hlačama.

Sve što trebate je u komentaru ispod ovog članka napisati točan odgovor na nagradno pitanje „Koji su benefiti limfne drenaže?“ i na našoj službenoj Facebook stranici provjeriti ostale detalje i uvjete.

Darivanje traje do ponedjeljka, 9. listopada kada ćemo dobitnicu odabrati putem stranice random.org. Sretno![/box]

monika antunović kundih

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Autorica: Monika Antunović Kundih

Vlasnica kozmetičkog salona Mysterion i stručnjakinja za microblading (japansku metodu iscrtavanja obrva). Tečajeve za Abalico i Alessandro nokte završila je 2001. Četiri godine kasnije položila je ARTDECO tečaj za šminkanje i dodatne, napredne tečajeve za usavršavanje kamuflaže i večernjeg make up-a te za oblikovanje obrva (HD brows, threading). Slijede edukacija za ekstenzije trepavica Abalico 2008. te Privé Microblading Academy by Tatjana Damjanović 2014. U 2015. pohađala je usavršavanje za Lash Perfect ekstenzije trepavica i obrva u Londonu, a iste godine u Beču položila ispit za edukatora microbladinga.[/box]


Komentari