Kriju pravo blago: Koristite ove vrećice koje inače završe u smeću

FOTO: Pixabay

Prije nego krenemo s njima važno je imati na umu kako one vrećice sa silika-gelom koje još ne upotrebljavate potrebno je držati u spremnicima koji ne propuštaju zrak

Svima su poznati mali paketići koje dobijete u kutiji kada kupujete nove tenisice ili cipele.  Obično ih bacimo u smeće ne razmišljajući o tome da se oni mogu upotrijebiti na različite načine. Prije nego krenemo s njima važno je imati na umu kako one vrećice sa silika-gelom koje još ne upotrebljavate potrebno je držati u spremnicima koji ne propuštaju zrak. Ovo su pak samo neki od savjeta kako ih upotrijebiti.

Održite ručnike mirišljavima

Među složene ručnike umetnite nekoliko vrećica sa silika-gelom. Iz ručnika će u potpunosti nestati vlaga i čudan miris koji dolazi s njom, a vaša kupaonica mirisat će samo po osvježivaču zraka i omekšivaču za veš.

Održavajte vjetrobran čistim

Na kontrolnu ploču automobila stavite nekoliko vrećica sa silika-gelom, to će spriječiti nakupljanje vlage i kondenzaciju s unutarnje strane vjetrobrana. Vrećice silika-gela zimi će spriječiti smrzavanje s unutarnje strane. Budite strpljivi jer silika-gelu možda će trebati nekoliko dana da postane potpuno učinkovit.

Održavajte nakit čistim i sjajnim

U doticaju s vlagom srebro tamni i gubi boju. Nekoliko vrećica sa silika-gelom u vašoj kutijici s nakitom znatno će usporiti taj proces.

Stavite ih u torbu za trening 

Nekoliko vrećica silica-gela stavite u torbu za trening i neutralizirajte neugodne mirise. Vrećice će upijati vlagu iz mokrih, znojnih stvari.

Spriječite hrđanje alata

Dvije, tri vrećice stavite u kutiju s alatom i spriječite koroziju.

Žileti mogu trajati dulje

Istresite nekoliko vrećica silica-gela u plastičnu kutijicu u kojoj držite brijači aparat. Trajat će dulje.

Spasite mobitel

Ako vam je mobitel pao u vodu ili se smočio, istresite nekoliko vrećica silica-gela u vrećicu s mobitelom i ostavite da izvuku vlagu.

Sačuvajte stare fotografije

Stavite vrećice sa silika-gelom z kutiju u kojoj držite stare fotografije. Na taj način se zaustavlja skupljanje vlage u kutiji koja može oštetiti vaše fotografije.


Komentari