(KOLUMNA) Pomoću ovog tretmana dugotrajno uklonite neželjene dlačice

Druga u nizu beauty kolumni Monike Antunović Kundih, vlasnice kozmetičkog salona Mysterion, o dugotrajnom uklanjaju dlačica pomoću tretmana fotoepilacije.

Žene se tijekom cijelog života bore s problemom dlačica i pokušavaju ih se riješiti na razne načine, no rijetki od njih su dugotrajni. Međutim, postoji upravo jedan takav pomoću kojih dlačice možete ukloniti na duže vrijeme. Riječ je o tretmanu fotoepilacije.

Fotoepilacija se temelji na impulsima svjetlosti koja u spoju s melaninom u dlaci oslobađa toplinsku energiju i uništava folikulu dlake u korijenu te tako sprječava njezin ponovni rast. Za razliku od sličnih tretmana, fotoepilacija je izvediva i u ljetnim mjesecima i znatno je bezbolnija.

IPL tehnologijom (Intensive Pulsed Light tj. intenzivno pulsirajuće svijetlo) apsolutno učinkovito uklanjaju se neželjene dlačice kod svih tipova kože. Kako bi uklanjanje bilo uspješno dlaka mora biti u fazi rasta, tj. u anagenoj fazi.

Tretman fotoepilacije

Koliko tretmana je potrebno za uklanjanje dlačica?

Tretman se ponavlja od četiri do osam puta, svakih četiri do osam tjedana, ovisno o tretiranoj zoni, boji dlaka i boji kože.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Za najbolje rezultate dlake je između tretmana najbolje brijati kako bi se sačuvao korijen koji se uništava bljeskom IPL aparata. Već nakon prvog tretmana dlačica je oko 30% manje.[/box]

U salonu nudimo besplatni testni tretman nakon kojeg se većina klijentica odluči za dugotrajno uklanjanje dlačica. U većini slučajeva 95% dlačica nestane, a onih 5% koje se vrate svijetle su i slabe te ih preporučamo doći ukloniti naknadno, jednom godišnje, jednim tretmanom fotoepilacije.

IPL svjetlost

Kako prepoznati kvalitetan IPL uređaj

Uređaj koji koristimo u salonu dio je najnovije generacije uređaja za IPL i jednako uspješno odstranjuje svijetle i tamne dlake te jedini ima patent za uklanjanje sijedih dlačica.

Kvalitetu IPL uređaja možete ocijeniti na temelju njegovih specifikacija. Energija našeg uređaja je maksimalno 18J/cm², a valnu duljinu prilagođavamo svakom klijentu, ovisno o debljini dlake i boji kože. Upravo se po tome naš uređaj razlikuje od ostalih uređaja za dugotrajno uklanjanje dlačica.

Tko ne smije na fotoepilaciju?

Zahvate IPL tehnologijom ne radimo na trudnicama, a ne preporučamo ih dijabetičarima te osobama s upaljenom kožom ili u aktivnoj fazi kroničnih kožnih bolesti. Isto tako, dlačice se ne skidaju na dijelu tijela na kojem je tetovaža.

monika antunović kundih

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Monika Antunović Kundih

Vlasnica kozmetičkog salona Mysterion i stručnjakinja za microblading (japansku metodu iscrtavanja obrva). Tečajeve za Abalico i Alessandro nokte završila je 2001. Četiri godine kasnije položila je ARTDECO tečaj za šminkanje i dodatne, napredne tečajeve za usavršavanje kamuflaže i večernjeg make up-a te za oblikovanje obrva (HD brows, threading). Slijede edukacija za ekstenzije trepavica Abalico 2008. te Privé Microblading Academy by Tatjana Damjanović 2014. U 2015. pohađala je usavršavanje za Lash Perfect ekstenzije trepavica i obrva u Londonu, a iste godine u Beču položila ispit za edukatora microbladinga.[/box]

>>> (FOTO) Ekstenzijama trepavica do savršenog izgleda: Monika otkriva najveću tajnu slavnih dama


Komentari