(KOLUMNA) Kako njegovati kožu nakon ljeta

Pet tretmana koje je dobro obaviti odmah nakon ljeta.

More, sunce, izležavanje na plaži, ma nema boljeg! Žao mi je što moram pokvariti zabavu i upozoriti kako će ljeto uskoro završiti, dok na scenu stupa jesen. Ima i ona svojih čari, ali naša koža ne doživljava prekrasne boje prirode, samo niže temperature i općenito drukčije klimatske uvjete od onih na koje je navikla zadnjih nekoliko mjeseci.

Najveći problem kože ljeti – dehidracija

Uz početak škole i nove radne godine, neka ova jesen bude i početak bolje njege kože. Dugotrajna izloženost suncu i morskoj vodi tijekom ljetnih mjeseci svima godi, ali često zaboravljamo kako takve prilike za kožu predstavljaju svojevrstan stres. Nakon ljetnih godišnjih odmora koža je suha, dehidrirana, a pore su začepljenje od sredstava protiv sunčanja kojima ste se, nadam se, redovito mazali.

Dehidracija je ljeti česta pojava (čak i kod onih s masnom kožom) zato što koža u tom periodu traži jako puno vode, ali se čak i uz pravilnu njegu ne može obraniti od svega s čim je suočena – puno sunca, vjetar i zrak iz klima uređaja, morska sol, klor u bazenima…

Obnova kože započinje čišćenjem i njegom

Prvi tretman koji svakako preporučujemo napraviti nakon ljeta je – čišćenje lica. Na taj način ostranjuju se mrtve stanice kože, a proširene pore u kojima se nakupljala prljavština pročišćuju se i suzuju. Odmah nakon čišćenja lica koža će „prodisati“ i zablistati.

čišćenje-1

Ako se uz čišćenje lica želite razmaziti i istinski opustiti, tražite nas Decléor tretman čišćenja i njege lica. Tijekom njega uz pomoć Decléor kozmetike čišćenje lica postaje prava senzacija zato što započinje s masažom leđa (tzv. masaža dobrodošlice), nakon čega slijedi mehaničko čišćenje lica te čak tri vrste masaže lica – aromapresura, aromadrenaža i aromamasaža. Tijekom tretmana masiramo i ruke, a sve završimo uz oshibori – topao i vlažan ručnik koji se u Japanu tradicionalno koristi za osvježenje lica i tijela. Jako puno uživanja!

njega (1)

Nakon toga slijedi ono za čim koža nakon ljeta najviše vapi – hidratacija i dubinska njega. To podrazumijeva nadoknadu vlage kroz tretmane kao što je već spomenut Decléor tretman čišćenja i njege lica te kućnu njegu, a istovremeno pomaže da dulje zadržite preplanuli izgled.

Veliki problem sve više mojih klijentica su hiperpigmentacijske mrlje koje nastaju zbog sunca. Njih uspješno uklanjamo uz pomoć IPL tretmana. Zahvaljujući uređaju najnovije generacije rizici su minimalni, tretman je bezbolan, a rezultati vrlo zadovoljavajući.

Pigmentacija

Koža tijela osobito će uživati u dobrom pilingu. Mi koristimo piling od Decléora koji sadrži voćne sjemenke i odlično uklanja sve mrtve stanice. Ako niste u mogućnosti piling tijela napraviti u kozmetičkom salonu, počastite se onim iz kućne radinosti po svom izboru.

Piling

Ne zaboravite na stopala

Nakon lica i tijela pažnju posvetite i stopalima. Ljeto ste sigurno proveli u otvorenim cipelama i to je dobro – stopalima što više treba dopuštati da dišu. No, to znači da su stalno bila izložena suncu, a od morske vode koža je postala još više suha i gruba. Priuštite si dobar tretman pedikure koji uključuje hidratantnu njegu i vaša stopala će biti preporođena!

Nakon odmora odradite ove tretmane uz pomoć kojih ćete u novo godišnje doba zagarantirano ući blistavi i njegovani.
[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Autorica: Monika Antunović Kundih Vlasnica kozmetičkog salona Mysterion i stručnjakinja za microblading (japansku metodu iscrtavanja obrva). Tečajeve za Abalico i Alessandro nokte završila je 2001. Četiri godine kasnije položila je ARTDECO tečaj za šminkanje i dodatne, napredne tečajeve za usavršavanje kamuflaže i večernjeg make up-a te za oblikovanje obrva (HD brows, threading). Slijede edukacija za ekstenzije trepavica Abalico 2008. te Privé Microblading Academy by Tatjana Damjanović 2014. U 2015. pohađala je usavršavanje za Lash Perfect ekstenzije trepavica i obrva u Londonu, a iste godine u Beču položila ispit za edukatora microbladinga.[/box]


Komentari