(KOLUMNA) Isprobajte IPL tretman i riješite se svih nepravilnosti na koži

Uklonite bore, akne, hiperpigmentacije te staračke i sunčane pjege.

Zdrava koža tj. ujednačen ten univerzalni je sinonim za ljepotu žena i muškaraca, ali većina ipak ima neke nesavršenosti. Svi želimo imati savršen ten, ali idealna koža bez nedostataka zapravo je povlastica rijetkih.

Akne se ne javljaju samo u razdoblju adolescencije tj. sve više žena i muškaraca s njima se počinje boriti tek u 30-ima. Zbog pretjeranog izlaganja suncu (upozorenjima unatoč!) nastaju hiperpigmentacije i sunčane pjege, a staračke pjege su od pamtivijeka poznate kao estetski problem. Tu su i mnogi drugi faktori na koje je ponekad teško utjecati i koji unatoč pažljivoj brizi i njezi utječu na pogoršanje stanja naše kože, a stres je jedan od najvećih krivaca za ubrzani proces starenja kože.

Zahvaljujući fantastičnim tehnološkim inovacijama u industriji kozmetike, sada na tržištu imamo odlične uređaje i efikasne metode za njegu kože. Uz pomoć adekvatno odabranih tretmana moguće je eliminirati gotovo sve nepravilnosti i nedostatke kože te postići zdrav, ujednačen ten i mladenački izgled kože. A najbolji takav tretman je IPL (Intensive Pulsed Light tj. intenzivno pulsirajuće svijetlo), tehnologija kojom se uspješno tretiraju razni kožni problemi.

Pomlađivanje lica bez lasera

Znate kako se kaže, s njegom protiv bora treba početi u mladosti kako bi se razlika vidjela u starosti. Preporuča se već od 30-e godine života posebnu pozornost posvetiti koži lica te joj pružiti što bolju njegu kako se kasnije ne bi stvorile duboke bore. Proces starenja kože ovisi o mnogim unutarnjim čimbenicima (dob, genetika, hormoni), ali i eksternim (sunce, duhan, zagađenje zraka).


Tipična koža koja stari je stanjenja, dehidrirana, manje elastična, ima bore i staračke pjege, mijenja boju, a kapilare su puno vidljivije. Do tih promjena dolazi uslijed slabije proizvodnje kolagenskog tkiva koji je zaslužan za njezin mladenački izgled.

Uz pomoć sofisticiranog IPL aparata izvodimo fantastičan tretman fotopomlađivanja koji postiže vrlo efektne rezultate. Za fotopomlađivanje koristimo žuti svjetlosni spektar od 550-1200 nm (nanometara). Ta svjetlosna energija se apsorbira u kožu i pretvara u toplinsku energiju koja regenerira kolagen i elastinska vlakna te aktivira proizvodnju novog kolagena.

Fotopomlađivanje 2

Već nakon prvog tretmana koža postaje čvršća i glađa, a nakon njih nekoliko postupno blijede pjege, plitke bore postaju glađe, a koža elastičnija. Konačni rezultat su sužene pore, poboljšan tonus kože, manje sitnih bora i ostalih nepravilnosti na koži. Zbog toga za najbolje i dugoročne rezultate preporučam kure od pet do šest tretmana u razmacima od dva do tri tjedna.

Fotopomlađivanje je učinkovit tretman kod osoba koje su izgubile svježinu i napetost kože te ju što dulje žele održati zdravom. Nije agresivan, praktički je bezbolan i dopušta da se odmah vratite svojim svakodnevnim aktivnostima.

IPL liječi upaljene akne i ožiljke

Akne su podjednako estetski i medicinski problem. Najčešće zahtijevaju višegodišnje tretiranje, ali čak i uz redovito profesionalno čišćenje lica znaju ostaviti trajne ožiljke.

Akne

Pomoću IPL svjetla mogu se tretirati upalni oblici akni, ali i ožiljci. Primjenom IPL-a smanjuje se pojačan rad lojnih žlijezda, stimulira zacjeljivanje, a površinske nepravilnosti kože nestaju. Tretman istovremeno ima i protuupalni učinak.

Kao i kod fotopomlađivanja rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana, ali za potpuni oporavak najbolje je odraditi njih pet do šest svaka dva tjedna, ovisno o problematici kože.

Uklonite hiperpigmentacije, staračke i sunčane pjege

Hiperpigmentacije nastaju zbog različitih promjena u našem organizmu. Najčešći uzrok njihovog nastanka su prekomjerno izlaganje suncu, uzimanje određenih lijekova, nasljedne bolesti, bolesti nadbubrežne žlijezde… Neke je hiperpigmentacije nemoguće ukloniti, a neke nestaju već nakon prvog IPL tretmana.

Sunčane pjege najčešće se javljaju kod osoba svijetle i crvene kose i puti koja teško tamni, a staračke pjege kod osoba starijih od 40 godina na dijelovima tijela najviše izloženima suncu: licu, rukama, čelu i ramenima. Pojava staračkih pjega također može biti posljedica ponavljanog i dugotrajnog izlaganja suncu tijekom života.

Pigmentacija

No, bez brige, tu je IPL koji će sve ove nepravilnosti uspješno i precizno ukloniti bez oštećivanja kože. Otprilike 10 dana nakon tretmana tretirano područje osvježimo tretmanom mikrodermoabrazije nakon čega je koža ponovno zdrava, a ten ujednačen.

IPL sve navedene nedostatke može ublažiti ili ih u potpunosti otkloniti. Mi koristimo kvalitetni uređaj najnovije generacije koji je iznimno siguran i učinkovit zbog čega svim našim klijentima možemo jamčiti odlične rezultate. Isprobajte, uvjerite se u rezultate i približite idealu zdrave kože bez nepravilnosti.

Zagreb.info i Mysterion daruju!

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Portal Zagreb.info i kozmetički salon Mysterion čitateljice daruju jednim tretmanom fotopomlađivanja i jednim tretmanom uklanjanja hiperpigmentacija. U komentaru ispod ovog članka napišite točan odgovor na nagradno pitanje ‘Koliki svjetlosni spektar se koristi pri tretmanu fotopomlađivanja?’ i na našoj službenoj Facebook stranici ne zaboravite provjeriti ostale detalje i uvjete. Nagradna igra traje do ponedjeljka, 11. rujna kada ćemo dobitnice odabrati putem stranice random.org. Sretno![/box]

Autorica: Monika Antunović Kundih

Vlasnica kozmetičkog salona Mysterion i stručnjakinja za microblading (japansku metodu iscrtavanja obrva). Tečajeve za Abalico i Alessandro nokte završila je 2001. Četiri godine kasnije položila je ARTDECO tečaj za šminkanje i dodatne, napredne tečajeve za usavršavanje kamuflaže i večernjeg make up-a te za oblikovanje obrva (HD brows, threading). Slijede edukacija za ekstenzije trepavica Abalico 2008. te Privé Microblading Academy by Tatjana Damjanović 2014. U 2015. pohađala je usavršavanje za Lash Perfect ekstenzije trepavica i obrva u Londonu, a iste godine u Beču položila ispit za edukatora microbladinga.

Komentari