KAKVA BORBA: Ove bitke svakodnevno vode sve žene (FOTO)

Pexels

Da je žena biti lako…

Sve pripadnice ljepšeg spola znaju da nije lako uvijek lijepo izgledati. Ponekad kosa ne sluša, drugi nam put, pak, suze oči i ne možemo se našminkati, a ostatak vremena zbog ljepote trpimo neugodne cipele i žuljeve koji su jednostavno ubitačni.

Sastavili smo popis 12 bitki koje vodimo svakodnevno, a usput smo se i nasmijali jer je nevjerojatno točan.

Na prvom mjestu našlo se sjajilo za usta u kombinaciji s vjetrom. Tko god je ovu sjajnu, ljepljivu tekućinu ikada probao zna kakva katastrofa se desi kada zapuše, a kosa nam je raspuštena.

brightside.me
brightside.me

Na drugom mjestu je kovrčanje kose. Svakih nekoliko mjeseci dosade nam pegle za kosu i figara pa se onda odlučimo na dobre stare uvijače s kojima naravno spavamo, da se kovrče što bolje prime. Logično.

brightside.me
brightside.me

Treće mjesto zauzeli su pokušaji kopiranja profesionalnih vizažista. Koliko puta se desilo da ste vidjeli neku odlično našminkanu zvijezdu i to pokušali kopirati? Mnogo? I nama, i nismo bili uspješni.

brightside.me
brightside.me

Sljedeću poziciju zauzela je gusta kosa. Iako mi s nešto slabijom i tanjom kosom sanjamo o bujnoj “grivi”, ženama koje ju imaju nije nimalo lako. Nismo jednom čule da je neka od naših prijateljica slomila četku jer jednostvno nije mogla proći kroz kosu.

brightside.me
brightside.me

Na petom mjestu je vječita borba sa šamponom i regeneratom. Njih nikada nema jednako u bocama i taman kada kupimo jedno ostanemo bez drugog i tako u nedogled. Kao da smo u začaranom krugu.

brightside.me
brightside.me

Na šestom mjestu smjestio se šoping neugodnjak. Znate onaj trenutak kada vam se neka haljina baš jako sviđa? Uzmete ju i počnete navlačiti na sebe, i uska je i vidite da je “na knap”, ali ne odustajete i navučete je nekako na sebe. E sada ju treba skinuti. Tu dolazi taj neugodnjak kada stojite u kabini napola obučene i polako se mirite s time da je premala haljina vaš novi dom jer ste zapeli.

brightside.me
brightside.me

Nakon ovog slijedi tužna šminkerska priča. Žuri vam se, ali šminka mora biti reprezentativna, uzimate novi puder, rumenilo ili bronzer i u svoj toj žurbi ispuštate ga. Ono pada na pod i razlijeće se u milijun malih komadića. 

brightside.me
brightside.me

Na osmom mjestu ipak nije borba nego mala pobjeda koja uveseli svaki ženski dan. Onaj osjećaj olakšanja kada skinete grudnjak.

brightside.me
brightside.me

Na devetom mjestu su žuljevi i one prekrasne cipele koje ste jednostavno morale kupiti. Lijepe su “kao grijeh”, ali i ubitačne. I ne odustajemo do njih.

brightside.me
brightside.me

I na deseto mjesto smjestile su se muke po štiklama. Tu je onaj trenutak kada samouvjereno hodate ulicom kao da je to modna pista samo za vas i onda vam tanašna peta upadne u neku malu pukotinu.

brightside.me
brightside.me

Na predzadnje mjesto smjestilo se kupovanje šminke. Vječito iz dućana izlazimo šarene jer se sve olovke za oči i ruževi moraju probati na rukama, a maramica gotovo nikada nema na vidiku.

brightside.me
brightside.me

Na 12 mjesto zasjela je nedoumica u kojoj se nalazimo kada vidimo današnje djevojčice od 14 godina. Kako izgledaju toliko odraslo? Zašto se znaju toliko dobro šminkati? I zašto smo mi izgledale ko mali trolovi s plavim kapcima i rozim sjajilom, a one izgledaju kao modeli?

brightside.me
brightside.me


Komentari