KAKO SE OBRIJATI POPUT ‘PROFIĆA’: Korisni beauty savjeti za muškarce

luxuryshaves.com

Postoje metode koje će vam omogućiti glatku i čistu kožu.

Ovih 5 jednostavnih trikova olakšat će vam svakodnevnu rutinu. Iako vrlo vjerovatno mnogi od vas to rade gotovo zatvorenih očiju uvijek ima mjesta za napredak.

Za savršeno brijanje potrebna je još koja minuta

Ako ste poput većine muškaraca brijanje obavljate brzinski i rutinski. Mnogi muškarci briju se neposredno prije jurnjave na posao i prve jutarnje kave.

Ali stilisti i brijači tvrde kako bi za taj ritual trebali izdvojiti nekoliko minuta više jer će vam koža biti jako zahvalna. Zato navijte alarm pet minuta ranije i dođite korak bliže glatkoj i zdravoj koži.

Brijte se nakon tuširanja, ne prije!

Jako puno muškaraca čini grešku kada se odluči obrijati i onda uskočiti pod tuš.

Umjesto toga dopustite vrućoj vodi da omekša korijen dlake. Tako ćete si omogućiti jednostavnije i lakše brijanje bez zapinjanja.

Koristite piling dva puta tjedno

Za one koji ne znaju, piling znači uklanjanje mrtvih stanica s kože i bitan je element za njegovanu i glatku kožu.

Za muškarce je ono jako bitno jer uz njegu kože sprječava i dosadno urastanje dlaka. Možete sami napraviti smjesu  tako što ćete pomiješati sodu bikarbonu i nekoliko kapi maslinova ulja te laganim kružnim pokretima utrljati istu na lice i isprati mlakom vodom. Rezultat će vas oduševiti.

Britvica je bitna

Ovo je ključan faktor, jer na kraju krajeva britvica je u izravnom doticaju s vašom kožom.

Da, “fensi” britvice s pet žileta koštaju više nego jednokratne, ali na kraju će vam koža biti zahvalna ako izdvojite nešto više novca.

 


Komentari