KAKO JU ZAŠTITITI: Njega suhe i ispucale kože zimi

prakticanzivot.com

Da biste zimi zaštitili vašu kožu, nisu vam potrebni skupi kozmetički proizvodi.

Sezona je u kojoj naša koža izložena niskim temperaturama i vjetru. Zbog vremenskih čimbenika čak i najzdravija koža zimi traži dodatnu zaštitu od vanjskih utjecaja.

Uz malo mašte, vašoj koži možete priuštiti vrhunsku njegu.

7 savjeta za njegu suhe kože zimi

  • Uložite u ovlaživač zraka

Zimi provodimo puno vremena u prostorijama koje se griju, a to isušuje našu kožu. Priuštite si ovlaživač zraka. Ovlaživač ne mora biti skup – dobar uređaj možete pronaći već za manje od 300 kuna.

  • Prilagodite njegu kože sezoni

Zimska njega kože znatno se razlikuje od ljetne. Lagane kreme i losione zamijenite masnijim i bogatijim proizvodima. Vašoj koži to je potrebno da bezbolno prebrodi zimu.

  • Pobrinite se za stopala i ruke

Dodajte u vašu omiljenu kremu nekoliko kapi hladno prešanog ulja (kokosovo, shea, arganovo, sezamovo…). Jednom tjedno, nanesite obilan sloj kreme na ruke i stopala, navucite pamučne rukavice i čarape i spremite se za spavanje. Ujutro će vaša koža biti mekana i podatna.

  • Prakticirajte uljne kupke

Napunite kadu toplom vodom i dodajte par kapi vašeg omiljenog biljnog ulja (bademovo, kokosovo, maslinovo). Ovaj će mali trik znatno omekšati vašu kožu.

  • Balzam za usne je obavezan

Vaše će se usne teško nositi sa zimom ako ih ne zaštitite na prikladan način. Tanka koža usana pamti vremenske neprilike kojima je izložena. Redovito štitite vaše usne balzamom na bazi prirodnih biljnih ulja.

  • Pijte dovoljno tekućine

Kožu nije dovoljno navlažiti izvana. Da bi ona bila dubinski hidratizirana potrebno je u organizam unositi dovoljno tekućine. Uz vodu tu su uvijek čajevi, tople juhe, voće i povrće koji će vam pomoći da povećate dnevni unos tekućine.

  • Nemojte se predugo tuširati toplom vodom, jer to dodatno isušuje kožu.


Komentari