JOŠ UVIJEK SE STIGNETE ‘ISTESATI’: Na ovih 5 načina, bez puno muke ćete izbaciti 500 kalorija dnevno

pixabay.com

Skinite suvišne kilograme bez puno odricanja.

Ljeto se polako, ali sigurno približava svom vrhuncu, a vama je badić još uvijek pretijesan? Uz ovih pet savjeta lako ćete skinuti te zločeste centimetre oko struka koji nikako ne žele dolje.

1. Pijte crnu kavu ili čaj

Sigurno kavu iz vrećice i cappuccino s lješnjakom ne brojite pod stvari koje ste unijeli u organizam. Samo jedan ovakav napitak može imati 200 kalorija i to bez šećera i mlijeka koje ćete vjerojatno dodati. Prebacite se na crnu kavu i čajeve i odlučite – mlijeko ili šećer.

2. Zaboravite na kupljene sokove

Da, čak i vaš omiljeni sok od naranče pun je kalorija, a da ne govorimo o gaziranim napicima. Mnogi ljudi nezdravim sokovima unose kalorije ravne još jednom cijelom ručku pa se prebacite na vodu ili sami iscijedite svoju naranči i limun. Bez šećera!

3. Ne varajte sa salatama

Odlučili ste kupiti salatu za ručak, ali ćete je pojesti uz fini umak i šnitu kruha? Pogledajte što piše na umaku – jedan paketić sigurno ima najmanje 200 kalorija. Salatu začinite s malo maslinova ulja i octa i sasvim malo soli i papra.

4. Odrecite se masnih umaka

Majoneza, tartar umak, ketchup, vrhnje…svi ti dodaci jelu puni su masnoća i kalorija. Uživajte u pravom okusu hrane, tijelo će vam biti zahvalno.

5. Žvačite polako

Navikli smo trpati hranu u sebe pa osjećaj sitosti dolazi tek kada pojedemo previše. Počnite cijeniti hranu koju jedete i svaki zalogaj pomno prožvačite. Jamčimo vam da ćete tako prije biti siti i pojesti manje.

Ovo samo početak koji vas može potaknuti da krenete ozbiljnije posvetiti zdravoj prehrani tjelovježbi.


Komentari