Jeste li i vi OVAKVI? Ako je VAŠ ODGOVOR DA, onda ste NARCISOIDNI!

Facebook

U prvom trenutku kada vas upoznaju, činite se kao prava osoba; vi ste samopouzdani, karizmatični ali i – narcisoidni!

Tako se to događa u većini slučajeva kada nas netko osvoji svojim osobinama, piše Business Insider. Prvo su nam dragi, ali kada ih bolje upoznate ispada da je s takvim osobama teško zadržati dublju povezanost, jer su najčešće narcisi. Rezultati psihološkog istraživanja pokazuju kojih 15 osobina najčešće krase ove vrste osoba. Nalazite li se i vi ili vaši bližnji u njima?

1. Ne znate da je igra samo igra

Bilo da se radi o nogometnoj utakmici ili nekoj društvenoj igri, neki narcisi znaju otići predaleko noseći se s ishodima. Ako u kojem slučaju izgube meč ili partiju, pokušat će poniziti protivnika i umanjiti njegovu pobjedu. Međutim, kada su pobjednici oni, o tome će pričati tri dana neprestano.

2. Osjećate se podcijenjeno

Narcisi su uvijek ogorčeni na svijet. Misle da su uvijek dio nečega boljega od ostalih i da to ostali ne znaju prepoznati.

3. Mislite da su svi ostali glupi 

Mnogi su narcisi sveznalice i zaista se teško snalaze s ljudima iz razloga što misle da upravo oni znaju sve o svemu. Kada je riječ o odlučivanju, ili je po njihovom ili nikako.

4. Često psujete ljude

Jedno istraživanje otkrilo je kako narcisi češće psuju od ostalih ljudi.

5. Vi ste superiorni

Narcisi često misle da su njihova mišljenja superiornija i važnija od tuđih. Međutim, ono što najviše cijene su upravo ta tuđa mišljenja, odnosno tuđe priznanje za svoje postupke.

6. Mislite da je dobro biti zločest

Znate da osvetoljubivost i nasilje nisu dobre stvari. Međutim, vi imate na to pravo s obzirom da je svijet prema vama nepošten.

7. Obožavate upravljati ljudima

Kako vole dominirati, narcisima odgovaraju liderske pozicije kako bi ispunili svoju želju za vladavinom.

8. Vi ste zabavni

Naravno, kako bi ih ljudi mogli zamijetiti, narcisi su obično zabavni. To su tipovi osoba koje primijetite prve među stotinu ljudi.

9. Mrzite imati osjećaje

Kako je rekao poznati psiholog Craig Malking, narcisima osjećaji narušavaju sliku savršene autonomije. Zato inače skreću s teme kada se počne pričati o emocijama.

10. Mladi ste muškarci

Rezultati istraživanja pokazali su kako su muškarci češće narcisi nego žene. Isto tako, smatra se da narcisoidnost nastaje u pubertetu.

11. Drugima ste atraktivni

Kako je pokazalo jedno istraživanje u Švicarskoj, narcisi su često one osobe za koje drugi kažu da su zgodni, lijepi i atraktivni.

12. Ne znate slušati

Narcisi žele razgovarati o sebi, glasno pričaju, pretjerano miču rukama i pokazuju malo interesa o problemima i pričama drugih.

13. Zaljubljujete se više puta na dan

Narcisi se vrlo brzo odljubljuju i zaljubljuju, obično u ljude koje ne poznaju jako dobro. Dok ne padnu ružičaste naočale, o svojim partnerima misle da su savršeni.

14. Varate u vezama

Partneri narcisi će varati kada su sigurni da neće biti prevareni od drugog partnera.

15. Uvijek morate imati sve pod kontrolom

Kontrolu nad drugima narcisi provode neodobravanjem tuđih ideja, pozivima za promjenu planova i kroničnim kašnjenjem. Na taj način žele spriječiti da drugi imaju mjesta za reakciju.

 


Komentari