JEDNOSTAVNO I UČINKOVITO: S ova tri narodna recepta izliječit ćete prehladu za samo jedan dan

Isprobajte neki od recepata i prirodnim putem pobijedite prve simptome gripe i prehlade!

Prehlada i gripa spadaju u najčešća oboljenja respiratornog trakta, a javljaju se najčešće u zimskom razdoblju, iako nije strano da se jave i u proljeće i jesen.

Ako primjetite početne simptome prehlade, trebate odmah reagirati i spriječiti daljnji razvoj ove bolesti koja vas može prikovati za krevet jedan kraći period.

Donosimo vam tri jednostavna i učinkovita recepta s kojima ćete izliječiti prehladu za jedan dan!

Najbolje je što su ovi pripravci prirodni i već odavno poznati u narodu pa nema straha od konzumacije.

Zamjena za Coldrex i MaxFlu

  • U jednu i pol litru prokuhane i ohlađene vode (do sobne temperature) dodajte jednu jušnu žlicu krupne morske soli, sok od jednog limuna i jedan gram askorbinske kiseline. Po želji napitak zasladite medom.
  • Sve skupa dobro promiješajte i pripravak popijte u roku od sat i pol, a po potrebi ponovite još jednom.

Ovo briše prve simptome prehlade

  • Ugrijte oko 100 ml crnog vina, u vino ubacite prstohvat mljevenog papara i jednu žličicu meda. Pripravak promiješajte i popijte ga toplog prije spavanja.

Poznati narodni lijek

  • Zagrijte pola litre bilo kojeg piva (može tamno ili svijetlo). Kad se zagrije da bude vruće dodajte dvije žličice meda, prstohvat cimeta i par klinčića i promiješajte. Pripravak pijte prije spavanja u malim gutljajima.
  • Ovaj napitak nema primamljivi okus, ali je najdjelotvorniji u borbi protiv gripe. Potiče na znojenje za koje je poznato da da odlično liječi simptome prehlade, a uz to smanjuje kašalj.


Komentari