Jedite ovo voće i nikada nećete biti umorni: Tri saveznika kraj kojih ćete prštati od energije

Flickr

Ukoliko muku mučite s ljetnim umorom, pronašli smo način kako da se riješite ovog problema! Naime, tajna je u tri moćna saveznika, odnosno u tri voćke u kojima i inače uživamo tijekom ljetnih mjeseci.

Nakon ovoga, vjerujemo da ćete ih konzumirati još i više nego do sada!

Nektarine

Ovo slatko i slasno voće obogaćeno je vitaminom C, vitaminom A, niacinom, dijetalnim vlaknima i kalijem te će vaše tijelo i kožu preporoditi. Sastojci koje sadrži gode vašem imunitetu, osvježavajuće je voće u borbi protiv umora, korisne su u prevenciji srčanih bolesti i raka, usporavaju proces starenja kože, te čuva i štiti kožu od štetnih UV zraka.

Od nektarina možete napraviti zdravi energetski napitak, koji će vas u trenu osvježiti.

Lubenica

Najpopularnije voće za vrijeme ljetnih mjeseci idealno je za osvježenje, kako vas tako i za vašu kožu. Lubenica sadrži veliku količinu vode (92%) i likopen (8%), koji će vam pomoći u zaštiti od štetnih vanjskih faktora, čime će vaša koža izgledati besprijekorno.

Osim što će vas u ljetnim danima osvježiti, štitit će organizam od opasnih molekula i različitih bolesti.

Smokva

Ovaj slatki lijek pravi je saveznik u borbi protiv umora i loše koncentracije. Češće se konzumira kao svjež plod ili u sušenom stanju (suha smokva), ali i u mnogim prerađevinama kao marmelada ili kompot.

Svježi plodovi smokve imaju i do 80 posto vode te do 15 posto voćnog šećera, ali i druge vitaminsko-mineralne odlike, što je povoljno za naš imunološki sustav te čine pravi idealni obrok za sve kojima nedostaje određena količina energije.


Komentari