Iznenađujuće li ne? Ova namirnica je PRVA NA LISTI PESTICIDA U 2015. GODINI

Geograph.org.uk

Upotrebom pesticida, iako su dokazano štetni za ljude, štiti se proizvodnja i povećava zarada. Pesticidi se koriste kako bi se namirnice zaštitile od bolesti i raznih nametnika.

Objavljena je lista namirnica koje sadrže najviše pesticida. Američka neprofitna organizacija Radna grupa za okoliš (Environmental Working Group EWG) objavila je ovaj popis. Jabuke su i ove godine na prvom mjestu. Ukoliko jabuke nisu organskog podrijetla utoliko ih je potrebno guliti. Ovo svakako imajte na umu!

The Mother List piše kako se upotrebom pesticida, iako su dokazano štetni za ljude, štiti proizvodnja i povećava zarada. Podsjetimo, pesticidi se koriste kako bi se namirnice zaštitile od bolesti i raznih nametnika.

Najviše pesticida se nalazi u: jabukama, breskvama, nektarinama, jagodama, grejpu, celeru, špinatu, baburama (op.a. žute paprike). Zatim u krastavcima, cherry rajčicama, kao i grašku i krumpiru.

Ako ste pobornik hrane koja nije špricana onda vas zasigurno zanima i popis namirnica koje su najmanje špricane. A to su redom: avokado, kukuruz, ananas, luk, šparoge, mango. Nakon njih slijede papaja. kivi, patlidžan, grejp, cvjetača te batat.


Komentari