IMATE PROBLEMA SA SPAVANJEM? Ovi napitci osigurat će vam lakši san

valleysleepcenter.com

Mnoge muči nesanica i teško utonuće u carstvo snova.

U današnjem, ubrzanom životnom ritmu mnogi imaju problema sa spavanjem. Ukoliko teško utonete u san, ujutro se budite umorni i iscrpljeni, bez potrebne energije koju će zahtjevati radni dan pred vama. Bitno je obratiti pažnju na večernje obroke jer kasni obroci povećavaju razinu šećera u krvi te se aktiviraju organi koji reguliraju hormone u tijelu, čime se narušava rad metabolizma. Osim toga, donosimo vam i nekoliko napitaka koji će vam dokazano pomoći da lakše zaspete te se probudite se puni snage.

Sok od trešanja

Studije su pokazale da čaša soka od trešanja ujutro i navečer osiguravaju dodatan sat sna tijekom noći. Naime, ovo voće je bogato melatoninom, hormonom zaslužnim za san.

Čaj od kamilice

Ovo je poznata činjenica. Kamilica nosi brojne blagodati, a ne samo da nam pomaže pri lakšem snu, već i smiruje želučane tegobe te je dobra za smirenje. Kada pripremite ovaj topli napitak, pričekajte barem 10 minuta prije ispijanja.

Mlijeko

Mlijeko čini čuda za lakše utonuće u carstvo snova. Dodajte žličicu meda u šalicu toplog mlijeka i imate dobitnu kombinaciju za neometano spavanje.

Zeleni čaj

Jedna od najstarijih vrsta čaja na svijetu poznata je po reduciranju kortizola, hormona stresa, ali i poboljšanju kvalitete sna. Za to je zaslužan tinin. No, obratite pažnju da odaberete zeleni čaj bez kofeina.

 


Komentari