IMATE PROBLEMA S PERUTI? Ovaj prirodni recept riješit će sve vaše brige

Šamponi za perut, osim što su suhi, ostavljaju tragove na vašoj kosi. 

Svatko tko ima problema s peruti, zna da to ponekad može biti ravno noćnoj mori. Većini se ljudi stanje pogorša dolaskom proljeća, a ukoliko ostanete bez ideja kako se riješiti tog dosadnog problema, imamo nekoliko ideja za vas. Perut se može izliječiti i prirodnim putem. Ovo su samo neke od stvari koje se nalaze u našoj okolini, a pomažu kod odstranjivanja tog problema.

Aloe vera

Ova je biljka odličan lijek za svrbež i ranice koje izaziva prhut. Aloe veru možete nanijeti u obliku gela ili kreme, a njome treba dobro, ali nježno izmasirati vlasište. Koristite na vlažnoj kosi, prije pranja šamponom.

Soda bikarbona

Soda bikarbona može zamijeniti šampon protiv prhuti, a treba je utrljati na vlažnu kosu i dobro umasirati te potom isprati. Ako možete, nemojte koristiti ni regenerator već neposlušne vrhove zagladite nekim od ulja za kosu. Soda će uništiti gljivice i potaknuti proizvodnju prirodnih ulja vlasišta.

Ulje čajevca i ulje kokosa

Ulje čajevca odlično je za rješavanje masnog tipa prhuti koji je često uzrokovan gljivicama. Nekoliko kapi ulja pomiješajte sa žlicom maslinova ulja, umasirajte u kosu te ostavite preko noći.
Za suhi tip prhuti odlično je kokosovo ulje koje se ne mora miješati s maslinovim, a iz kose ga isperite za dva sata. Nakon nanošenja ulja, kosu obavezno operite šamponom.

Limun

Limun koristi i kod suhog i kod masnog oblika prhuti, a potrebno je oko dvije žlice iscijeđenog soka od limuna umasirati na suho vlasište, ostaviti da djeluje 10-ak minuta i isprati mlakom vodom. Ovaj postupak možete ponoviti i nakon pranja kose kod upornije prhuti, piše 24sata.hr. 


Komentari