Imamo najbolji lijek za tegobe poslije blagdanske hrane i pića: Ovako ćete bez velike štete udovoljiti sebi i svom tijelu

pixabay

Božićni stol obiluje svim onim prehrambenim poslasticama koje inače ne konzumiramo, i to s razlogom: one nas napuhuju, kvare nam ten, potenciraju tamni izgled podočnjaka… Božić znači puno veselja, poklona i fine hrane, ali i katastrofu ako ne znate kako napraviti dobar božićni detoks. Donosimo vam top savjete kako preživjeti jutro nakon Božića.

1. Ostavite se grickalica i alkohola barem do novogodišnje proslave.

2. Rafinirani šećeri u kolačima i keksima nisu vaš idealni detoks partner. Ne samo da su uglavnom prazni nutrijentima, oni su i bogati kalorijama te vam povisuju šećer u krvi svaki put kad ih pojedete što ometa metaboličke procese organizma.

3. Jaja, salata s piletinom ili orašasti plodovi zdravi su izvor nutrijenata poput proteina i zdravih masnoća koji će vas držati sitima dugi period vremena. Slobodno ih konzumirajte.

4. Na vašem meniju trebale bi se pronaći i namirnice poput žitarica iz punog zrna i povrće. Ne zanemerite ugljikohidrate jer će vam upravo oni oni dati potrebnu energiju za vježbanje.

5. Teretana je možda zatvorena, no to nije izgovor da ne vježbate. Možete otići u šetnju, na trčanje ili planinarenje, a sve ove aktivnosti potaknuti će vaš kardiovaskularni sustav i metabolizam.


Komentari