(FOTO) Poplavljeni Zagreb i nakon manjih kiša: ‘Zar za ovo plaćamo odvodnju ?’

Zagrepčani svake godine vode bitke s poplavljenim ulicama, parkovima i kvartovima.

Svjedoci smo poplava diljem Lijepe naše, koje su uzrokovale brojne štete. Pitanje je kakve bi probleme veće nevrijeme donijelo u Zagreb, s obzirom na to da malo kiše u Zagrebu uzrokuje brojne probleme.

Bez obzira na brojna obećanja nadležnih, čini se kako se promjene u gradu kreću sporo. Sve više građana žali se na poplavljene ulice kao posljedica loše odvodnje ili nedovršenih radova. Zbog kiše se u ulicama se dižu šahtovi ili se vodom pune rupe na nedovršenim cestama. Jedan od takvih primjera je Brestje, čije su ulice pune voda.

Nezadovoljna Zagrepčanka podijelila je sa svojim sugrađanima primjer koji se odvija u njezinom kvartu:

Dobrodošli u Brestje..kvart između Dubrave i Sesveta Brestovečka ali i okolne su ovakve. Prošle godine od svibnja pa skoro do Božića…ove godine isto tako zbog plina(i ako ga imamo).

Sada su malo nasuli šodera i ako ga kiša i auti izbace van. Zamislite kako je djeci ovuda ići u školu, mokri dođu ko miševi. Zamislite kako je voziti po ovome. Amortizeri, što je to?!! Još od prošle godine cesta je valovita i puna onih rupa kada propadne asfalt.

Sad je cijela “izrezana” po sredini. Staneš al auto udari prednjim djelom o asfalt. Eto predivno nam je.

Zovemo gradonačelnika i gospodina Lovrića koji je u ovom kvartu živio da ispune onu od izbora: ‘Živimo Brestje’ te svaki dan naprave krug više puta svojim privatnim autima po kvartu. Nismo protiv radova ali smo protiv toga da im kraja nema i da kada se završe ulice se ostave u rasulu ne asfaltiranju se. Hvala.

Ulica u Brestju je poput makadama, ispunjena rupama i šljunkom. Na cesti se skupljaju lokve koje prikrivaju rupe opasne za vozače.

Podsjećamo, od kada je počelo kišno razdoblje, veliki broj kvartova ima problema s poplavljenim područjima. Primjer je podvožnjak u Škorpikovoj na križanju s Alejom Bologne, koji je još uvijek u fazi projektiranja, bio doslovno potopljen, a prometovanje podvožnjakom bilo je onemogućeno i četiri sata nakon lošeg vremena. O problemu smo se tada obratili Zagrebačkom Holdingu, odnosno Vodoopskrbi i odvodnji.

>>>(FOTO) Poplavljeno Špansko i Gajnice: ‘Zapadni dio grada je infrastrukturalno zapušten i svaki put je isto’

 

>>>Odgovor iz Holdinga: Evo kada slijedi sanacija podvožnjaka na Škorpikovoj

 

Jedan od primjera je i u Jačkovini ispred broja 128., gdje se za vrijeme svake kiše podiže šaht te je ulica puna fekalija.

>>>(FOTO) Do idućih izbora po cesti nam može teći izmet

Kada je riječ o sanaciji i radovima jedna se Zagrepčanka osvrnula na redovito plaćanje računa koji uključuju i odvodnju:

Svake godine nadležni su prisutni na otvaranju novih radova ili najavljuju sanacije. Radovi stoje, sanacije čekaju a računi redovito dolaze.

Zašto plaćamo odvodnju ako je ona loša? Gdje taj novac odlazi i zašto je potrebno toliko vremena da nadležni reagiraju. Svake godine moja ulica je poplavljena. Uskoro ću na posao ići čamcem. ‘, požalila nam se Zagrepčanka.

 


Komentari