(FOTO) Krizme i maturalne su pred vratima: Ove svečane frizure totalni su hit, a lako ih napravite i same

Instagram

Zašto bi inzistirali na frizurama koje su neobične ako vam one ne stoje dobro.

Maturalna večer ili krizma dani su kada želite pokazati baš sve najbolje. Kako tradicija nalaže taj dan bi trebao biti elegantan, drugačiji, efektan, a opet vrlo ženstvena. Neke frizure ne izlaze iz mode već godinama, a kako bi curama olakšali muku, donosimo vam prijedloge frizura kako bi zablistale tu večer.

ELEGANTNI REP

Instagram
Instagram

Konjski je rep vrlo brzo od “frizure za trening” ili one za posao postao jedan od vodećih na crvenom tepihu, jer je vrlo jednostavan, a s detaljima za kosu poprima sasvim drugačiji izgled. Ukoliko vaša kosa nije dovoljno duga za željeni oblik, postoje klipse ili razni umeci. Rep možete ispeglati peglom ili ga pak uviti figarom. Uz ovu frizuru ćete moći skakati uz omiljenu pjesmu i biti sigurni da se ona neće raspasti jer je vrlo zahvalna za održavanje.

FRIZURA ZA KRATKU KOSU

Instagram
Instagram

Djevojke koje imaju kratku kosu mogu odahnuti. Kratka kosa može biti jednako efektna i elegantna kao i ona duga. Možete ju isfenirati na jednu stranu kao i napraviti lokne, koje u kombinaciji sa dobrim make up-om i glomaznim nakitom izgledaju kao da ste upravo došli iz Hollywood-a. Zgodno je odabrati i neku sjajnu kopču ili cvijet.

RAVNA KOSA

Instagram
Instagram

Ova frizura uglavnom svima lijepo stoji i ističe lijepo lice, stoga s ovim odabirom rijetko tko pogriješi. Zašto bi inzistirali na frizurama koje su neobične ako vam one ne stoje dobro, igrajte na sigurno i budite prava diva uz ravnu kosu i žarki ruž.

PUNĐA

Instagram
Instagram

Ova frizura zahtjeva dobru šminku i nakit, da kompletna priča ima smisla. Bilo da je ona uredna ili neuredna, s pletenicama ili s uvojcima, uz dodatak cirkona ili trake ova frizura je jako elegantna i otvara vam lice, a vrlo je čest odabir djevojaka za maturalnu večer ili bilo koju svečanu prigodu.

HOLIVUDSKA FRIZURA

Instagram
Instagram

Prebacite kosu na jednu stranu, a njene krajeve uvijete s figarom, a tijeme natapirajte. Možete staviti i pokoju ukosnicu ili pletenicu, a ova frizura i dalje je pravi hit na svim svečanim događajima. Uz ovu frizuru najčešće ide crveni ruž, a oči se naglašuju s eyelinerom.

PLETENICA U KOSI

Instagram
Instagram

Sigurno ste primjetili trend u kojem sve češće svjetske zvijezde nose pletenice i izgledaju moderno i vrlo nježno. Pletenice su romantičan detalj, a ako napravite jednu na vrhu tjemena, naglasit ćete lice, a ujedno imati i zanimljiv detalj u kosi. Postoje razne vrste pletenica, a Internet je prepun raznih tutoriala kako da same napravite istu.

NATAPIRANA KOSA

Instagram
Instagram

Amy Winehouse vam je vjerojatno prva asocijacija, ali uvjeravamo vas kako nećete tako izgledati. Ovaj tip frizure može biti elegantan i vrlo je moderan. Pošto nije jednako natapirati svaki tip kose, predlažemo vam da pomoć ipak potražite kod stručnjaka – frizera. Ostatak kose možete ispeglati ili uviti ovisno o tome što više volite.

UVIJENI KRAJEVI

Instagram
Instagram

Ovu jednostavnu frizuru možete i same napraviti. Cijelu kosu isfenirajte, a krajeve uvijte figarom ili peglom. Krenite od jednog kraja prema drugome. Ukoliko imate šiške, nikako ih nemojte uviti skroz do tjemena već negdje do sredite pramena. Za kraj poprskajte kosu lakom.

Što god odabrale sigurni smo da ćete sa stilom proslaviti svoj veliki dan.


Komentari