(FOTO) Ekstenzijama trepavica do savršenog izgleda: Monika otkriva najveću tajnu slavnih dama

Predstavljamo vam prvu u nizu beauty kolumni koje će, osim korisnih i zanimljivih informacija, čitateljicama donijeti odlične darove!

Nekima nisu dovoljno guste, drugima dovoljno dugačke, treći traže veći volumen. Riječ je o trepavicama, naravno. Mnoge žene iz kuće ne izlaze bez jednog ili više slojeva maskare, a za što bolji pogled sve se služimo nekim trikovima i alatima – maskarama s posebno oblikovanim četkicama, uvijačima, umjetnim trepavicama i – ekstenzijama.

Od svega nabrojanog, upravo su ekstenzije jedini način za dugoročno izražajan pogled koji svi toliko priželjkujemo.

Uz malo vježbe i prakse umjetne trepavice veoma je lako staviti, ali s razlogom ih većina žena koristi samo u posebnim prilikama – naprosto djeluju previše ekstravagantno i umjetno. S druge strane, baš zato što izgledaju kao naše, prirodne trepavice – samo puno gušće i dulje, ekstenzije su bolji izbor za svakodnevni glamurozan izgled.

Prije poslije 2

Prilagodljive i izdržljive

Ekstenzije trepavica su donedavno bile najveća tajna slavnih dama, ali već neko vrijeme ih mogu imati svi koji žele uzbudljiviji pogled. Bez obzira kakav stil života imate, bavite li se nekim sportom ili jednostavno volite spavati s licem na jastuku – ekstenzije će biti tu, netaknute i savršene kao onog trenutka kad ste ih ugradili.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Za razliku od umjetnih trepavica koje dolaze u obliku ljepljive trake koja se pričvršćuje uz korijen prirodnih trepavica, ekstenzije se lijepe pojedinačno, jedna po jedna, na vašu prirodnu trepavicu, a ugradnja traje u prosjeku sat i pol.[/box]

Nisu nimalo teške, dapače, ugodne su za nošenje, a traju od 30 do 60 dana koliki je „životni ciklus“ naših, prirodnih trepavica. To, dakako, varira od osobe do osobe, stoga je dobro češće doći na nadopunu. Oni koji nose kontaktne leće ili imaju osjetljive oči također ih mogu nositi s obzirom da je ljepilo za ekstenzije medicinsko i antialergijsko, dakle potpuno sigurno.

Ecija Odanić - Ekstenzije-trepavica-1

Kvalitetno ljepilo i tanka pinceta

Uz vrstu trepavica s kojima se radi (naše su od nerca), ljepilo je najvažnija stavka kod ekstenzija i prema njemu možete odrediti (ne)kvalitetu ugradnje. Mi koristimo dvije vrste Abalico ljepila – sensitive za osjetljive oči i normal. Sensitive drži malo slabije, stoga na nadopunu treba doći otprilike svaka dva tjedna.

Uz ljepilo, veoma je bitna i pinceta s kojom se radi. Ona mora biti jako tanka kako bi se svaka trepavica mogla razdvojiti. A dobro razdvajanje prilikom stavljanja ekstenzija ključ je očuvanja prirodnih trepavica.

Što izbjegavati?

Premda je lako zaboraviti da ih imate, određene su stvari ukoliko imate ekstenzije ipak zabranjene. Jednom kada stavite ekstenzije maskara postaje nepotrebna, ali naravno da ju, ako baš želite, možete koristiti.

U tom slučaju pripazite na nekoliko stvari:

  • maskara ne smije biti vodootporna i trebate ju nanositi isključivo na vrhove trepavica
  • kod skidanja šminke ne koristite preparate koji sadrže aldehide i propilen glikol te sredstva na bazi uree koja otapaju ljepilo
  • uvijač za trepavice preporuča se izbjegavati u širokom luku
  • održavati ekstenzije također ne zahtijeva puno posla. Trepavice ne morate njegovati na neki poseban način ili posebnim preparatima, samo izbjegavajte agresivno trljanje
  • jedino je jako važno da 12 sati nakon ugradnje ekstenzije ne dođu u kontakt s vodom kako bi se ljepilo moglo do kraja posušiti, a iz istog se razloga ne preporuča boravak u saunama.
Ecija Ivušić
Ecija Ivušić

Prirodne trepavice se ne oštećuju

I naposljetku, najvažnije i najčešće pitanje: oštećuju li ekstenzije prirodne trepavice?

Ovo je jedna od najvećih bojazni i predrasuda. Ekstenzije ni na koji način ne oštećuju prirodne trepavice! Jednom kada prestanete s nadopunama, prirodne trepavice nisu ništa kraće nego što su bile prije prve ugradnje. Dapače, neke od naših klijentica, koje su prije prvih ekstenzija imale kratke i rijetke trepavice, primjetile su da su im se prirodne s vremenom poboljšale.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Razlog je potpuno logičan: s obzirom da više nisu koristile maskaru, nisu ju niti morale skidati i trljati oči te su prirodne trepavice mogle neometano rasti.[/box]

Stoga, zašto ne probati i svaki dan imati glamurozan pogled koji će svi uočiti?

Zagreb.info i Mysterion vas daruju

Portal Zagreb.info i kozmetički salon Mysterion odlučili su pripadnice ljepšeg spola počastiti tretmanom ugradnje ekstenzija trepavica, kojim dobivate glamurozni pogled na kojem će vam zavidjete druge žene, a koji će oboriti s nogu pripadnike suprotnog spola.

Na našoj službenoj Facebook stranici pronađite detalje nagradne igre, provjerite uvjete i zaigrajte! Možda si upravo ti ta sretnica!

monika antunović kundih

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Monika Antunović Kundih

Vlasnica kozmetičkog salona Mysterion i stručnjakinja za microblading (japansku metodu iscrtavanja obrva). Tečajeve za Abalico i Alessandro nokte završila je 2001. Četiri godine kasnije položila je ARTDECO tečaj za šminkanje i dodatne, napredne tečajeve za usavršavanje kamuflaže i večernjeg make up-a te za oblikovanje obrva (HD brows, threading).

Slijede edukacija za ekstenzije trepavica Abalico 2008. te Privé Microblading Academy by Tatjana Damjanović 2014. U 2015. pohađala je usavršavanje za Lash Perfect ekstenzije trepavica i obrva u Londonu, a iste godine u Beču položila ispit za edukatora microbladinga.[/box]


Komentari