Evo što se događa muškarcima koji mobitel drže na krivom mjestu

pixabay.com

Studija je objavljena u Reproductive BioMedicine i podupire slične studije koje ukazuju na vezu smanjene plodnosti i upotrebe mobilnih telefona.

Izraelski znanstvenici utvrdili su da muškarci koji drže mobitel u džepu hlača ili razgovaraju na telefon jedan sat dnevno, riskiraju lošiju kvalitetu sperme.

Istraživanje pokazuje da je broj spermatozoida smanjen i ako se razgovara na telefon koji se puni ili ako im je telefon pokraj kreveta tijekom noći. Kvaliteta sperme muškaraca u zapadnim zemljama postojano pada. Zabrinjava činjenica da 40 posto parova ima teškoće kod začeća.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Toplina i elektromagnetski valovi koje emitira mobilni telefon kao da kuhaju spermu uzrokujući da umre, piše Telegram.[/box]

Tijek istraživanja

Izraelski znanstvenici promatrali su 106 muškaraca tijekom godine dana. Pokazalo se da su oni koji su razgovarali na telefon više od jednog sata tijekom dana, imali dva puta slabiju kvalitetu sperme. Kod oko 47 posto muškaraca koji su držali telefon unutar 50 centimatara od prepona, ustanovljena je sperma znatno slabije kvaliete u usporedbi sa prosječnim stanjem u populaciji, a to je oko 11 posto.


Komentari