Dugotrajno savršene obrve uz pomoć japanske metode iscrtavanja

Imate asimetrične obrve, presvijetle su ili prerijetke, zbog prekomjernog čupanja ste ostali bez njih ili ste naprosto umorne od popunjavanja svaki dan?

Obrve definiraju lice, uokviruju ga i naglašavaju naše oči. Obrve su također vrlo moćno sredstvo neverbalne komunikacije i doprinose simetriji lica, ali malo je koja žena zadovoljna njihovim prirodnim oblikom i izgledom. Nekima smeta što su im obrve rijetke, presvijetle, loše počupane ili nepravilne i baš ih zato neprestano korigiramo koristeći pincete ili posebni make-up.

Zaboravite na svakodnevno popunjavanje i oblikovanje obrva – japanska metoda iscrtavanja tj. microblading inovativni je tretman oblikovanja obrva koji originalno dolazi iz istočnih zemalja.

microblading

Riječ je o sofisticiranom odgovoru na postojeće metode trajne šminke zato što se ovom tehnikom simulira prirodni izgled dlačica uz dugotrajne rezultate. Pored osoba koje imaju svakodnevnu potrebu za korekcijom (čitaj: iscrtavanjem) obrva, ovo je također idealan tretman i za one kojima nedostaje dio obrva ili imaju osjetljivu kožu te su alergični na kozmetičke proizvode koji se koriste za iscrtavanje obrva.

Kako izgleda tretman oblikovanja obrva?

Često me pitaju što je to i kako zapravo izgleda tretman japanske metode iscrtavanja obrva. Iako se radi o tretmanu koji više i nije novost na tržištu, još uvijek je mnogima dosta apstraktan, pa ću ga pokušati čim bolje dočarati.

microblading

Na početku mjerimo i određujemo oblik novih obrva. Ovo je zapravo najzahtjevniji dio tretmana, a provodi se uz pomoć posebnog šestara i ravnala dizajniranima isključivo za lice. Svako lice je posebno, pa tako svaka klijentica dobiva oblik obrva koji savršeno pristaje upravo njezinim crtama lica i proporcijama te naglašava njegove najbolje aspekte.

microblading

Postupak japanske metode iscrtavanja obrva sastoji se od unosa pigmenata boje nožićem koji ima 8-12 iglica plitko u kožu, posebnom tehnikom tankih i zakrivljenih linija različitih debljina i duljina koje vjerodostojno oponašaju izgled dlačica. Preciznim linijama „crta“ se dlačica po dlačica i to u prirodnom smjeru njihovog rasta tamo gdje ih nedostaje. Na taj način obrve dobivaju prekrasan i potpuno prirodan izgled, toliko prirodan da je razlika između iscrtanih i prirodnih obrve gotovo neprimjetna.

microblading

Postupak nije bezbolan, ali razina osjetljivosti se razlikuje od osobe do osobe i zapravo se može usporediti s onom prilikom čupanja obrva. Neke od mojih klijentica tvrde da ne osjete nikakvu bol, dok u slučajevima velike osjetljivosti prije početka tretmana na područje obrva nanosimo kremu koja služi kao lokalni anestetik kako bi tretman bio što ugodniji.

microblading

Dugotrajni rezultati

Najveća prednost japanske metode iscrtavanja je postojanost obrva. Prva korekcija radi se nakon 3-4 tjedna i ona je sastavni dio tretmana. Tada se nadopunjavaju eventualne dlačice koje tijekom prvog tretmana nisu bile vidljive i korigira se boja. Nakon toga rezultat tretmana traje čak dvije godine, ovisno o tipu kože.

microblading

Masna koža, pojačano lučenje sebuma i često izlaganje solariju najveći su neprijatelji dugotrajnosti rezultata. No, to samo znači da žene koje su se prepoznale u ovim situacijama tijekom narednih godina trebaju napraviti pokoju korekciju više od onih koje imaju suhu kožu. Nakon 2-3 korekcije pigment će se stabilizirati pod kožom i problem nestajanja boje će biti sve manji i manji. Svim svojim klijenticama savjetujem da jednom godišnje dođu osvježiti boju kako bi se vijek trajanja iscrtanih obrva maksimalno produljio.

Ako se odlučite na microblading možete biti sigurni da ste si priuštili nešto nezaboravno – obrve čiji oblik prilagođavamo vašim crtama lica, obrve koje nećete idući dan morati ponovo iscrtavati i popunjavati, a dugo će izgledati naprosto savršeno!

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Zagreb.info i Mysterion daruju!

Portal Zagreb.info i kozmetički salon Mysterion jednu čitateljicu daruju tretmanom japanske metode iscrtavanja obrva! Sve što trebate je u komentaru ispod ovog članka napisati točan odgovor na nagradno pitanje ‘Koji je drugi naziv za japansku metodu iscrtavanja obrva?’ i na našoj službenoj Facebook stranici provjeriti ostale detalje i uvjete.

Darivanje traje do ponedjeljka, 18. rujna kada ćemo dobitnicu odabrati putem stranice random.org. Sretno![/box]

monika antunović kundih

Autorica: Monika Antunović Kundih

Vlasnica kozmetičkog salona Mysterion i stručnjakinja za microblading (japansku metodu iscrtavanja obrva). Tečajeve za Abalico i Alessandro nokte završila je 2001. Četiri godine kasnije položila je ARTDECO tečaj za šminkanje i dodatne, napredne tečajeve za usavršavanje kamuflaže i večernjeg make up-a te za oblikovanje obrva (HD brows, threading). Slijede edukacija za ekstenzije trepavica Abalico 2008. te Privé Microblading Academy by Tatjana Damjanović 2014.

U 2015. pohađala je usavršavanje za Lash Perfect ekstenzije trepavica i obrva u Londonu, a iste godine u Beču položila ispit za edukatora microbladinga.


Komentari