Djelatnici RTL-a zaraženi ospicama! U tijeku je provjera zaposlenika

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Ospice su se pojavile na RTL-u, a radi se o dva slučaja ospica, s tim da jedna oboljela osoba navodno nije bila cijepljena, doznaje Index.

Prema informacijama koje je dobio Index, u tijeku je provjera svih zaposlenika koji rade na RTL-u Hrvatska u Zagrebu.

“Na RTL-u su zabilježena dva slučaja ospica. Jedan od kolega je bio hospitaliziran, a drugi kolega je imao lakši oblik ospica te je nakon pregleda pušten kući. Trenutno su obojica na kućnom liječenju. Nadalje, kolege koji su bili u kontaktu s oboljelima i kojima su se pojavili eventualni simptomi poput visoke temperature koja ne pada su također kod kuće te je s njima u svakodnevnom kontaktu liječnik koji prati njihovo zdravstveno stanje.

Na RTL-u su doktori Zavoda za javno zdravstvo i rade procjenu razine procijepljenosti. Svi koji nisu cijepljeni upućuju se na cijepljenje u Zavod za javno zdravstvo”, potvrdili su s RTL-a.

U zadnja dva tjedna u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević javilo se sedmero pacijenata s ospicama, od kojih je troje hospitalizirano.

Inače, od početka godine do danas u Hrvatskoj su zabilježena 32 slučaja ospica, dok ih je prošle godine bilo 23. Voditelj Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Bernard Kaić smatra da stanje nije dramatično, ali da će po svemu sudeći biti još oboljelih. Objasnio je kako se širenje ospica može očekivati u Zagrebu jer je petero oboljelih imalo puno kontakata kad je već bilo zarazno.


Komentari